07 / 2007 - 27/02/2024 09:49

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

1
Програмата 'A Level' една уникална възможност за младите българи

(Дата: 2007-09-17) || (Брой: 07 / 2007) || Автор: ДАРБИ


Giles 1.JPGГ-н Джайлс Уилямс е възпитаник на световно известния английски университет Оксфорд. След като завършва образованието си заминава за Тайланд, където преподава в продължение на една година. Завръща се в Англия и започва работа в Бруук Хаус Колидж, където постепенно се издига в йерархията до Директор на колежа.


- Г-н Уилямс, бихте ли да представил накратко училището, чийто директор сте и какви са бъдещите ви планове за партнорство в България?
- Brooke House College е авторитетно, английско, частно бординг училище с повече от 40 годишен опит. То приема хиляди ученици от цял свят и им помага за успешния прием в много от най-добрите английски университети. Съвместно с Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби” имаме удоволствието да представим за първи път в България програмата “A-Level”. Това всъщност е и най-актуалната част в момента от бъдещите ни партньорски планове във вашата страна.
- Кое според вас е основното, което трябва да се знае за тази програма?
- «А-Level” е двугодишна програма, предлагана в английските училища за средно образование, в която задълбочено се изучават различни предмети. А успешното полагане на изпитите при завършването й, е гаранция за наличието на знания и умения, които според държавните образователни изисквания на Великобритания са необходими за обучение в университет. Кандидат-студентите в английските висши учебни заведения се приемат единствено на базата на резултатите от тези изпити. Предлагането на такова обучение в България дава уникална възможност на българските ученици да завършат в родната си страна тази принципно организирана в Англия програма. След успешно полагане на изпитите, българските ученици ще могат да кандидатстват и да бъдат приети във всеки един от престижните английски университети.
- А какво ви накара да изберете точно Консултантска къща «Дарби» за свой български партньор?
- Познавам се с екипа на Консултантска къща «Дарби” от доста години и от лични наблюдения и опит мога да кажа, че това е един опитен консултант, с високо квалифициран екип специалисти, които дават най-доброто от себе си при напътствията на българските ученици за образование в чужбина. Ние сме уверени в техните способности и се радваме, че можем да ги подкрепим в инициативата им за провеждането за първи път на програмата A Level в София.
Освен това, с този проект имаме възможност да създадем нашият първи филиал в Европа, след успеха с партньорите ни от Азия и Африка. Така можем да предложим на българските ученици да завършат “A Level”, в България и да им дадем възможност да кандидатстват в най-желаните английски университети като пълноправни студенти от европейската общност.
- Какви са преимуществата на програмата “А Level”?
- Наблюдава се непрекъснато задълбочаване на конкуренцията при кандидатстване в английските университети между така наречените „местни” и „европейски” студенти. А успешното завършване на програмата «A Level” се счита за „Златен еталон” и е най-успешния ход за всеки, който иска да продължи образованието си в елитните висши учебни заведения във Великобритания. Българските ученици взели успешно „A Level Cambridge International Examinations” по съвместната програма на Brooke House College и Консултантска къща “Дарби”, ще имат равен старт с английските студенти при кандидатстването си в британските университети.
Като представител на Brooke House College мога да гарантирам, че всички заявления за прием по програмата “A Level” ще бъдат стриктно прег&;euml;едани и оценени. Освен това, заедно с колегите от “Дарби” ще отделим време за обсъждане и разисквания с всички кандидати, за да дадем възможно най-пълна и точна информация както за самата програма, така и за различните възможности за продължаване на образованието във Великобритания.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11