07 / 2008 - 22/03/2023 17:24

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

124
Началото...!

(Дата: 2008-09-25) || (Брой: 07 / 2008) || Автор: ДАРБИ

Предполагам, вече се досетихте, че ще обсъдим една доста банална тема - началото на новата учебна година.

Само че нека първо помислим какво представлява всяко начало. Толкова често употребяваме изрази като „Началото на…”, „Започва..”, „Стартира…” и т.н.,  че почти сме изгубили способността да обръщаме внимание на тяхното значение. Казано е: „В началото бе Словото!”.  И всичко е ясно - дотук нещата са били едни, те вече са минало,  оттук нататък започва нещо ново. И то е заложено в началото. Тепърва ще се развива, ще търси своите пътища, ще израства или залинява, за да достигне до своя край. Началото е семенцето, събрало всички възможности на бъдещето, и не може да бъде досадно клише.


Началото е изключително важно - то превръща намерението в действие, мечтата - в осъществима реалност, то бележи нашия избор. И, повярвайте ми, лесно е, много по-лесно, отколкото да издържиш по пътя в преследване на целта, много по-лесно, отколкото да поставиш край.  Всъщност, всеки миг от живота ни бележи някакво начало, просто на някои от тези мигове обръщаме повече внимание. 

И така - началото на новата учебна година. Всеки от нас - и млади, и много млади, и възрастни, и  много възрастни- преживява този особен момент. Ще кажете: „Е, да за първокласниците е ясно - за тях наистина е нещо ново”.  Мисля, че всички смятате, че тези пристъпващи за пръв път прага на училището деца, се чувстват особено щастливи в този първи учебен ден. „Не знаят какво ги чака”- ще вметнете. Но, ако се поровите в паметта си или ако се вгледате в детските лица, ще видите, че те са притеснени, дори уплашени точно от това неизвестно, което ги чака. Те усещат важността на мига - не знаят защо, не питат защо - просто усещат и по детски чисто ни показват своето вълнение.  Сигурно ние вече не бихме могли да преживеем същия трепет, но въпреки това във всяка  възраст началото на учебната година е смислово натоварено събитие:

·        някои с нетърпение чакат срещата с приятелите;

·        други са отрицателно настроени и са готови да отхвърлят всичко - да ги наречем нихилисти;

·        трети смятат за безсмислено да отидат до училище на „Откриването на учебната година”- вече са били достатъчно пъти;

·        четвърти са възбудени от „началото на края”- последна година, зрелостници;

·        пети с умиление гледат децата си и си спомнят за себе си;

·        шести носталгично отбелязват „По наше време не беше така!” 

Можем да продължим безкрай, но да не забравим учителите - за тях този ден е особено емоционален - училището оживява - това самотно и тъжно през лятото училище. От кои сте Вие?Не е ли време да си зададете този въпрос?Какво очаквате от новата учебна година?Та това е само израз…Какво очаквате от себе си?- това е по - правилният въпрос.

 Можете да се отдадете на негативизма, да отречете всичко, да проявите бунта си, но помнете - всеки бунт е съпроводен с упадък. Да, бунтувайте се- иначе няма да можете да се назовете „Новото поколение”, но когато го правите, мислете за това, което искате да постигнете, а не за онова, което искате да разрушите. Чертайте бъдещето си бунтувайки се!

Това е новата учебна година, това е началото- цел, план за постигането й, работа и шанс.

Ще ви трябва увереност- ние сме тук, за да ви я дадем!

Ще ви трябва опора- ние ще ви я осигурим!

Ще ви трябва помощ, за да прецените способностите си – можем да го направим заедно!

Ще ви трябва насока, за да проучите възможностите- доверете ни се!

Ще ви трябва стимул, утеха, вяра! 

Добре дошли в Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби”, която Ви предлага:
  • консултации за вариантите за кандидатстване в престижни университети и професионални колежи в чужбина- да изберем най-верния път за достигане на Вашите цели
  • проверка на езиковите знания на кандидата и осигуряване на възможност за посещение на курс за достигане на необходимото  езиково ниво за кандидатстване в съответния университет- да развием план в съответствие с Вашите възможности
  • подбор на университети според индивидуалните предпочитания за  специалности и държава.
  • подготовка на документи за кандидатстване в избраното учебно заведение.
  • администриране на документите за записване в избрания университет.
  • подготовка на документи за кандидатстване за издаване на виза.
  • съдействие при пътуването и настаняването .

За да бъде успешно Вашето начало!

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11