08 / 2008 - 27/02/2024 08:31

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

132
Инициативата….

(Дата: 2008-11-14) || (Брой: 08 / 2008) || Автор: ДАРБИ

Вървим по улиците, вглеждаме се в намръщените, тъжни лица на минаващите покрай нас хора и си мислим, че не ни останаха думи, не ни остана глас да крещим… Заобикаля ни безнадеждност, която не води до никъде. Всичко се руши. Образованието също…

Хей, човече! Спри! Престани да търсиш вината в другите! Ти! Какво можеш да направиш ти! Ти искаш! Ти можеш! Ти си!

Е, как е … Събудих ли ви?


Именно това правят всеки ден консултантите от Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби”- изграждат надеждата, стимулират увереността, мотивират. Зрънце по зрънце те трупат възможности за вас, предлагат ви стимули, развиват социална дейност, която да ви подпомогне в реализирането на вашите мечти. Не е лесно да си инициативен в свят като нашия, но те го могат.

А ние- ние ще ви запознаваме с новите им инициативи!


    През тази година Консултантска къща „Дарби” установи партньорски отношения с
Tech Music Schools
, които са лидери в съвременното музикално образование. Те обучават музиканти от близо 25 години и се стемят да бъдат винаги оригинални, винаги на върха. Те са помогнали на цяло поколение музиканти- от начинаещи до добре познати професионалисти, да постигнат своите цели. Посветени са на изкуството на обучението.
Подготвят студентите за реалния свят, а това значи нещо повече от свирене или пеене. Въоръжават ги си с професионални умения и усет, които днес се изискват от постоянно изменящата се музикална индустрия. Групата от училища
Drumtech”, “Vocaltechи Guitar-X притежават дух, енергия и предприемчивост като никои други.

Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби” убеди академичния съвет на TMS, че в България има таланти, които заслужават да бъдат подкрепени. Дарби организира множество презентации на училището в София, Варна, Русе, Бургас и др. градове. Благодарение на инициативата на „Дарби” едно българско момиче получи пълна стипендия за обучение в Tech Music Schools. Златка Димитрова успя да впечатли преподавателите на TMS не само с таланта си, но и с високата си мотивация. Щастлива, тя се съгласи да ни даде интервю с цел да ви информира и мотивира.

Очаквахте ли да получите стипендията?
-Ако трябва да бъда напълно честна-не, изобщо. Разбира се имах надежди някъде вътре в себе си, но те не бяха толкова големи. Освен това научих за стипендията едва седмица преди крайния срок, който съвпадаше с края на на учебната година. Имах много изпити, за които трябваше да се подготвя. Но понякога хубавите неща се случват толкова лесно, както никога не си очаквал да се случат.

Как реагирахте, когато научихте, че сте приета?
-Честно казано в първия момент реших, че сънувам-чух какво ми казаха по телефона, но ги помолих да повторят. След като осъзнах, че това наистина се случва, започнах да звъня по телефоните-на родителите ми, на приятелите ми, и трябваше да мине много време, за да повярвам, че наистина има възможност да замина за Лондон

Какви са Вашите цели и планове сега?
-В най-близък период плановете ми са да осъществя контакти с колкото се може повече музиканти от училището, искам да направя своя група и да мога да се изявявам на организираните от училището и клуб The Redback Tavern jam sessions. Искам да дам всичко от себе си, за да усвоя максимално предлаганите ми знания и информация от тези прекрасни учители и да се почувствам като професионален музикант. В дългосрочен план искрено се надявам да остана в Лондон и след тази година, защото тук е истинският свят на музиката, в който имах невероятния шанс да попадна, благодарение на рекламната кампания на Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби”, Радио Фреш и Tech Music Schools.
На предстоящото януарско изложение „Отворени врати за образование в чужбина”, организирано от Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби”, ще присъства Директорът на
Tech Music Schools със задачата да осъществи повече срещи с български таланти и да обяви стипендиите за новата учебна 2009-2010 година. Желаещите да участват в конкурса за стипендии на училището ще получат подробна информация от «Дарби»- партньор на Tech Music Schools.
За другите инициативи на Консултантската къща ще научите в следващите ни броеве, но тук искаме да благодарим на нейните консултанти за божествената искра на надеждата, която носят със себе си и споделят безкористно с всеки, който я пожелае.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11