02 / 2009 - 22/03/2023 18:33

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

157
Darbi College – единственият английски колеж на Cambridge International Examinations Board в България започва прием за новата учебна година

(Дата: 1970-01-01) || (Брой: 02 / 2009) || Автор: ДАРБИ

            За трета година Darbi College отваря вратите си за всички млади хора, които търсят най-доброто за себе си и своята бъдеща реализация в най-елитните световни университети.  

   Cambridge International Examinations Board е най-голямата изпитна институция в световен мащаб и част от Университета в Кеймбридж. На нейните изпити се явяват ученици на възраст от 14 до 19 години едновременно в 157 страни по цял свят. Учениците държат тези изпити в рамките на последните две години от тяхното средно образование,  като част от обучението им в A-level най-широко разпознаваемата британска диплома за средно образование.  От 2007 година Darbi College е единственото училище на Cambridge International Examinations Board в България, което предлага английско колежанско образование, съответстващо на 11 и 12 клас на българското училище.


 Програмата A-level се реализира в рамките на две години. През първата година всеки ученик избира  четири предмета – неговия бъдещ университетски профил, от които може да специализира три през втората година.   Според желания университет и бъдеща академична специалност, учениците могат да избират между няколко научни области  или пък да избират комбинация от предмети – бизнес и икономика, математика, социология, история, литература, психология и  други.

 В края на всяка учебна година   възпитаниците на Darbi College  се явяват на английски изпити – британска матура за средно образование. Изпитните въпроси и оценяването се правят не от преподавателите в училището, а от  външни оценители от Cambridge International Examination Board – по еднакви стандарти за всички деца, обучаващи се в A-level програма, без значение в коя страна. Това независимо, обективно оценяване прави възможно учениците да бъдат приемани във висши учебни заведения на базата на получените от тях резултати, без да е необходимо да полагат  други приемни изпити. 

          Пристигналите от Англия резултати на първия випуск на  Darbi College са повод за изключителна гордост – 25% „А” от всички получени оценки и 58% „А” и „Б”, като по някои от   отделните предмети резултатите достигат абсолютния максимум - 100% „А” на изпитите по бизнес и психология.

            Освен обучение по най-добрите световни стандарти, колежаните на Дарби получават периодични безплатни  консултации относно тяхното бъдещо кариерно развитие. По време на своето обучение в колежа всеки ученик работи със свой Personal Tutor – личен наставник, който следи за неговото личностно и академично развитие.   

            За всички, които желаят да получат международна диплома, гарантираща им конкурентно способност, Darbi College обявява своите следващи дати за приемен изпит – 19 март и 23 април 2009г. Изискванията пред всички бъдещи колежани са: успех не по-нисък от мн. добър 5 от 10 клас на българското училище, отлично ниво на владеене на английски език и висока мотивация за учене. Приемният изпит включва тест за професионална ориентация, тест по английски език и събеседване с комисията по приема.

За желаещите да се запознаят по-отблизо с Darbi College и възможностите, които той предоставя, ръководството на Колежа организира „Отворени врати” от 09.март до 13.март 2009г.

  Направете първата крачка сега, за да бъдете утрешния студент на Европа!

 

 Най- точният барометър за качеството на преподаване в Darbi College е мнението на неговите ученици. Вестник „Взор” успя да получи интервю от ученици от Първия випуск на училището:

 

  Грета Петрова : Ако трябва да сравнявам нивото и интензивността на преподаване в предишното си училище с това в Дарби”,  със сигурност мога да кажа, че тук всичко е много по-сериозно. В началото когато започнах обучението си по програмата А Level наистина ми беше трудно, защото обемът материал, който се преподава е по-голям от този в обикновените училища, но за сметка на това е само по четири предмета, които ти сам си избрал и смяташ, че ще ти бъдат полезни в по-нататъшната ти реализация. Благодарение на добрия и индивидуален подход на учителите тук, успявам да науча уроците си бързо, а и информацията в тях е представена по начин, който изисква по-скоро анализиране, а не научаване наизуст.

  Елена Петкова:  Определено има голяма разлика между предметите изучавани в българското училище и тяхната трудност и тези, изучавани в Дарби Колидж.Организацията на учебния процес е много добра, като се отделя достатъчно време за обяснение на неразбрания материал, а не само да се гони изпълнение на учебния план. Изискванията към всеки ученик са големи, което определено дава стимул за учене. В българските училища с минимални усилия се постигат добри резултати.Тук определено не е така. Изхождам от моя личен опит- с усилията, с които изкарвах 6 в предишното ми училище, тук не бих изкарала повече от D.  Мисля, че всички в колежа знаем защо сме тук- за да получим по-добра подготовка при продължаване на обучението ни в чужбина.

 


 

 

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11