05 / 2009 - 22/03/2023 17:20

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

184
Те искат просто да тренират…

(Дата: 2009-05-18) || (Брой: 05 / 2009) || Автор: ДАРБИ

/Инициативата/     
    
Свикнахме да говорим някак общо за „криза в българското средно образование”. Тя е видна и няма да я обсъждаме. Свикнахме също да се пропагандира широко необходимостта от активни спортни занимания в училище. Само че за това е необходима база. Такава в училищата липсва. То стадионите ни се рушат, та училищата ли ще разполагат със спортни съоръжения.
           
Но деца, които искат да тренират любимия си спорт има и винаги ще ги има. И те искат да тренират в добри условия, искат усилията им да бъдат оценени, искат да имат повече възможности за реализация. Те търсят протегната ръка, която да им помогне да осъществят мечтата си.
Към тези, които искат да играят футбол е насочено предложението на  Brooke House College и Консултантска къща „Дарби”. 

 
През юли  2008г.  Brooke House College обяви  пред  български  младежи  и  треньори  записвания  за Футболната  академия  на  колежа. Чрез  консултантска  къща  за  образование  в  чужбина  ‘Дарби”  се  осъществи  сътрудничество  с    Българската  Професионална Футболна  Лига.    Бяха  направени   презентации   на  Академията  във  всички  водещи  клубове в  София  и  страната.

Цел  на  академията е  да  подбере  най-добрите  и  да  им  даде  възможност  да   развият   потенциала  си. Младите  таланти  тренират  най-популярния спорт  в професионална  среда  и  им  се  изграждат  международни  контакти.
Академията  е  регистрирана  в  Професионалната  футболна  асоциация  на  Англия и  се  провеждат  приятелски  мачове  с  отбори  от  Първа  и  Шампионската  футболна  лига. Предлагат  се  съвременни  технически  условия  за  подготовка. Академията се  спонсорира  и  от  големия спортен  концерн „ Adidas”. Изпитните  футболни  мачове се  наблюдават  от  представители на  футболните  лиги  във Великобритания. Всички  треньори  на  Академията  са  асоциирани  към  футболната  асоциация – ниво 1 на  UEFA. 

 Конкурсът за пълна футболна стипендия на Футболната Академия на Brooke House College ще се проведе в три последователни дни в периода от 08 до 12 юни 2009г.
Конкурсът е за  момчета между 14 и 19 години. Предпочитаната възраст е навършени 16 години.
Участниците в конкурса трябва да тренират в национални младежси футболни отбори или да са били част от национални младежки футболни отбори, да имат готовност за сериозна работа на футболното игрище, да очакват от себе си реализация от най-високо футболно ниво и не на последно място да имат добро отношение учебния процес.
Участниците трябва да представят записи на свои участия във футболни мачове и CV.
Те ще  бъдат наблюдавани от специална комисия по време на тренировки и нормални срещи между отбори, ако има такива по време на конкурса.
Регистрация за участие в конкурса до  30 май 2009г.  

Екипът на в. „Взор” успя да вземе интервю от Директора на  Brooke House College г-н Джайлс Уилямс.
 
-Г-н Уилямс, разкажете за проекта, насочен към младите български футболни таланти?
-Програмата за футболна стипендия стартира през 2008г. Досега не сме правили подобно нещо в България. Намерението ни е да дадем възможност на един млад футболен талант да осъществи обучението си и спортното си развитие във Великобритания. Пълната футболна стипендия, която колежът ни предоставя, ще помогне на едно българско дете да реализира мечтата си.

-Как Вашата инициатива достигна до българските ученици, трениращи футбол?
-Ние се свързахме Българската професионална футболна лига, но основно разчитаме на професионалната помощ на нашите партньори в България-Консултантска къща за образование в чужбина "Дарби".

-Разкажете нещо повече за Академията и нейната материална база.
-Базата е разположена в непосредствена близост до колежа- в градчето Маркет Харбъроу, което се намира на 45 мин. от Бирмингам и на 1 час път от Лондон. Разполагаме с две игрища и всичко необходимо за качествена подготовка на нашите възпитаници, които тренират два пъти на ден-сутрин и следобед. Освен това те учат като всички останали ученици на колежа и получават диплома, което им дава възможност за избор- да продължат с професионална футболна кариера или да се насочат към университетско образование в друга област.

 -Във Футболната академия на колежа учат три български деца-Маргарит Георгиев от школата на Христо Стоичков, Георги Христов от юношеския отбор на Футболен клуб "Левски" и Людмил Георгиев от Футболен клуб "Септември". Разкажете ни за тях.
-Маргарит ни беше препоръчан от Христо Стоичков. Когато дойде при нас той не говореше английски и се наложи да научи основни футболни термини. Сега вече се справя доста добре с езика. Никой не може на предвиди колко далеч може да стигне. Той има огромен потенциал и амбиция, възможно е да стане следващата световна футболна звезда.Българските ученици от Футболната академия правят впечатление с добрата си техническа подготовка. В Академията те работят повече за сила и издържливост. Те не мечтаят да станат следващия Бербатов-просто искат да играят футбол. С техния талант, с добра подготовка и късмет могат да получат добра реализация. По време на срещите с отбори на други Футболни академии или с юношески състави на отбори от Професионалната лига те са наблюдавани от мениджъри и треньори и могат да получат много привлекателни предложения.

-Благодаря Ви, г-н Джайлс. Пожелаваме успех  на Вашата програма 

          Уважаеми читатели за повече информация и записвания в конкурса можете да се обърнете към: “ДАРБИ” Консултантска къща за образование в чужбина - 
София 1000, Алабин 2, тел. 02/ 988 03 40, eshsa@einet.bg, www.darbi.eu  и Варна 9000, Д, Чинтулов 14, тел. 052 632 001,  officevarna@darbi.eu, www.darbi.eu 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11