10 / 2009 - 22/03/2023 17:40

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

227
За да има надежда

(Дата: 2009-12-15) || (Брой: 10 / 2009) || Автор: Дарби

Скъпи приятели, наближават едни от най-светлите празници през годината, изпълнени с много веселие и красота. Те носят тайнството на любовта и надеждата за по-добро бъдеще.
Бъдни вечер (24 декември наричана още Суха Коледа, Крачун, Малка Коледа, Детешка Коледа, Мали Божич, Наядка) е денят преди Рождество Христово. Той завършва с празнична постна вечеря, свързана в християнството - с раждането на Исус Христос. Кога точно е роден Иисус Христос не е известно, но през 6 век Църквата поставя празника на 25 декември. Този ден се нарича "Бъдни вечер", защото молитвено се пожелава всичко най-добро за в бъднини.


Рождество Христово, също Коледа, Божик или Божич е един от най-големите църковни празници в християнския свят. Православните християни честват Рождество Христово наравно тържествено с Великден. При католиците и протестантите Рождество е най-почитаният празник. Рождество Христово е един от 20-те църковни празници в България. Отбелязва се на 25 декември (по григорианския и новоюлианския календар), на 6 януари от арменската църква и на 7 януари (по юлианския календар). 

Увлечени от подготовката за празниците, ние често забравяме техния смисъл. Освен всичко останало те носят в себе си мечтата за ново начало. Но дали всеки има възможност да го постави? Колко хора около нас се нуждаят от съвсем мъничко помощ, мъничко топлина, за да открият нов път за себе си? Имаме ли право в празничните дни да ги оставим без никакъв повод за радост? Как ще намерят утеха в душите си, ако не усетят с благо дарена грижа?

Благотворителността не бива да е ограничена само по време на празници, но нека поне по време на празници бъдем достойни за името ЧОВЕК. Изисква се толкова малко, за да вдъхнем надежда и кураж на някой непознат и да седнем радостни и спокойни на празничната трапеза.

Ако не сте намерили своята форма на благотворителност, ние ще ви помогнем. 

Църковното настоятелство на храм „Св. Параскева”
и
фондация „ДАРБИ”
Ви канят на
Рождественско благотворително тържество,
 18.12.2009г (петък) от 10.00ч.
 храма „Св. Параскева”

Рождество Христово отново разпръсква светлината си в нашето ежедневие.То ни призовава да отворим сърцата си за любовта-онази истинската, дълготърпеливата, милостивата.
Нека заедно превърнем Рождество Христово в празник на вярата, надеждата и ЛЮБОВТА!

Очакваме Ви на 18 декември 2009г от 10.00ч в
храм „Св. Параскева”.
Даренията ще бъдат предоставени на семейства и деца в неравностойно положение и на самотни възрастни хора от енорията.

Нека украсим не само домовете, но и душите си!

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11