7 / 2010 - 22/03/2023 17:53

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

290
В крак със съвремието

(Дата: 2010-09-13) || (Брой: 7 / 2010) || Автор: Дарби

Настъпва новата учебна година и както винаги всички ние-ученици, родители, учители, консултанти, попадаме във водовъртежа на трескавата подготовка. Притесняваме се за хиляди неща, тичаме по сто задачи едновременно и си мислим: „Само веднъж да започне!”. Всъщност 15. септември  ознаменува не просто началото на поредната учебна година. Той  повод да погледнем назад към вече свършената работа и да си поставим целите, които ще ни издигнат на ново ниво в нашето развитие.

 Поканихме г-жа Бистра Илиева да сподели с нас своите емоции, породени от наближаващото начало. За нея то има особено значение предвид широката дейност на една от водещите в България Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби”, чиито управител е тя.

-Г-жо Илиева, прави впечатление динамиката, с която се развива Консултантска къща „Дарби”. На какво се дължи това?


-Преди всичко искам да поздравя Вашите читатели и да им пожелая успешна и ползотворна година. Нашата активност се дължи на разбирането, което всеки от нас носи в себе си, че „Дарби” не е само фирма, а духовна среда, в която един млад човек ще бъде воден от една образователна система в друга, от един свят в друг. За нас е важно всеки, който ни се е доверил да се чувства уверен, сигурен и спокоен, че с нас ще намери най-доброто за себе си. Ние имаме капацитета, опитността и професионализма да начертаем пред семейството  план за развитие, насочвайки младия човек по неговия пътя от момента на първата ни среща до следващия етап на кариерното му развитие. Нашата гъвкавост и динамичност ни дава възможност на всеки следващ етап да предлагаме варианти за развитие и да ги коригираме според желанията на учащите се.

-Как бихте характеризирали „Дарби”?
-Разбира се на пръв поглед това е институция, която живее в бизнеса и това ни помага да осъществим нашите идеи в полза на българското общество.

-Каква беше за Вас отминалата година?
-Ще я нарека „невероятна”. Само в рамките на една година ние организирахме две изложения „Отворени врати за образование в чужбина. Създадохме успешно телевизионно предаване: VIP club Darbi по  EBF, което се излъчва всяка седмица и запознава аудиторията с важни аспекти на образованието у нас и в чужбина като: професионално кариерно ориентиране на младите хора, езикови ваканции в чужбина, различни университети и училища и др.Ние сме и инициатори на създаването на Първия българо-английски Консорциум за образование, отворихме врати и на българско училище. Разбира се всичко това е свързано с огромен труд, зад който се крие желанието ни да сме възможно най-полезни, мотивиращи, откриващи.

-Вие вече създадохте Darbi College- първият колеж за английско средно образование в България. Какво е новото, с което ще зарадвате неговите възпитаници?
-Дарби Колидж е нашата първа рожба и винаги ще бъде наша грижа и болка. Във време на криза, каквото е настоящето, е трудно да инвестираш, но ние успяхме да предоставим на колежа нова сграда с модерно оборудвани лаборатории за практически занятия, което прави възможна подготовката за кандидатстване в специалност медицина във Великобритания.

-Вие сте известни и с обществената си дейност, насочена отново към младите хора.
-Фондация „Дарби” неизменно полага усилия в тази посока. Тя успя да наложи и утвърди проекти като „Ти можеш”, свързан с развитието на практически умения у учениците, Националната викторина „Образование на бъдещето”, която намира все повече съмишленици, и Детския фестивал за църковнославянски песни, който през тази година вече стана национален, а амбицията на организаторите е през 2011г. вече да се издигне на международно равнище

.
-Кое, според Вас, е най-трудното във Вашата работа?
-Най-трудното, но и, бих казала, това, което ни кара да се чувстваме живи, е вътрешната потребност непрекъснато да сме в крак със съвремието.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11