9 / 2010 - 27/02/2024 08:10

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

311
Златна есен, златно време, златни възможности

(Дата: 2010-11-16) || (Брой: 9 / 2010) || Автор: Дарби

 Едва ли някой се е надявал, че средата на месец ноември ще бъде толкова топла и предразполагаща към дълги и приятни разходки. Вървиш по улиците, а под краката ти весело шумолят обагрени в различни цветове есенни листа. Красиво и малко носталгично време! Иде ти да се отпуснеш, да забравиш за всичко и да се отдадеш на галещите слънчеви лъчи.
Но… 
Не е време за това!
Скъпи кандидат-студенти кампания 2011-2012 вече започна. Работата, която ви предстои, не е малко и изисква вашето сериозно внимание.Много от вас вече са направили своя избор и са предприели първите стъпки, за да реализират мечтите си.

Но мнозина все още се колебаят. Не губете време! Ако ви е нужна помощ, достатъчно е само да я потърсите!

За тези, които все още не са сигурни в избора си има решение. Консултантска къща „Дарби” е разработила цялостна стратегия за подбор на най-добрия за вас вариант. Първата стъпка, разбира се, е ваша. Трябва само да се обадите на телефоните на „Дарби” и да си запишете среща с консултанта, който ви е необходим.


Първата ви консултация протича като приятелски разговор, в който вие научавате какви са стъпките, които трябва да предприемета, за да успеете във вашето начинание. Ако не сте сигурни в специалността, можете да се възползвате от предлагания тест за професионална ориентация. На базата на вашите отговори, с помощта на компетентен психолог, ще се насочите към онази област, в която най-пълно ще се изявят вашите качества и ще постигнете най-цялостна реализация.

След подбора на специалността идва особено важен момент-подбор на учебните заведения, в които да кандидатствате.

Можете напълно да се доверите на консултантите на „Дарби”-те ще съобразят избора на институциите с всички ваши изисквания-класация в ранг-листа на университетите, възможности за финансиране, реализация на завършилите, битови и финансиови и други. И най-важното-последната дума винаги е ваша-вие ще бъдете тези, които окончателно ще решат къде да кандидатстват.

Следва трудна за всеки кандидат-студент задача-подготовка на мотивационно писмо. Винаги можете да разчитате на опита и съветите на консултантите, но сами ще се уверите, че това не е лесна работа. Затова Консултантска къща „Дарби” организира за вас семинари за подготовка на мотивационно писмо и портфилио. През месец ноември те ще се състоят на17 и 26. За да се включите в тях, е необходимо да се регистрирате за участие в сайта на „Дарби”.

През зимните месеци ще ви се наложи сериозно да концентрирате усилията си-предстои ви подготовка на документи, придобиване на езикови сертификати, ако нямате такива, и в същото време- подготовка за матури, за да покажете своите възможности и за да защитите правото си да бъдете студент в престижен университет.

И винаги, неизменно, в сълзите и гнева, в радостта и неочакваната приятна изненада-те ще са до вас-консултантите на „Дарби” - готови да ви помогнат, готови да понесат изблика на емоциите ви, готови да намерят изход и от най-заплетената ситуация. Те не се отказват, дори когато вие сте готови да се откажете.

За Вас и Вашите родители VIP Club Darbi организира среща на 24 ноември (сряда) от  18.00 часа в Колежа Дарби, ул. Раковски № 58. Тема на срещата: Висше образование у нас и в чужбина—предимства и недостатъци. Моля, потвърдете Вашето участие до 23.11.2010г.,тел02/9880340 е-mail: vipclub@darbi.eu.

Не забравяйте също, че можете да се възползвате от стипендиите, които предлага „Дарби” за висше образование.

1.Business School (Business and Management University) – е швейцарско висше училище, разположено в Женева, с отлична репутация при подготовката на студенти по бизнес и финанси. Тази година за първи път университетът предлага 5 стипендии на стойност 6000 шв. франка. Те ще бъдат приспаднати от таксата за обучение. За тези стипендии ще имат право да кандидатстват само студенти, подали документи през консултантска къща „ДАРБИ”.

2. Istituto Europeo di Design, Италия и Испания, има удоволствието за поредна година да предложи над 30 стипендии за кандидати в бакалавърска степен. Тези стипендии са в размер на 50% и 100% от размера на учебната такса и зависят от академичните резултати на кандидата и неговите художествени умения. Кандидатства се документално като в допълнение трябва да се представи и портфолио. за повече информация отGeneva носно сроковете за кандидатстване и темата на портфолиото, можете да се обърнете към консултантите на консултантска къща „ДАРБИ”.

3. Istituto Marangoni е едно от реномираните учебни заведения в сферата на модата и дизайна. От няколко години той предлага и стипендии за магистърска степен в размер на 100% и 50% от учебната такса. За повече информация, моля да се обърнете към консултантска къща „ДАРБИ”.

4. University of Hull - На студентите се дава възможност за получаване на академични стипендии до 1500 бр. лири, след започване на обучението. Освен това Британското правителство отпуска социална стипендия от 1000 лири годишно на студенти с годишен семеен доход под 25 000 лири.

 5. International University of Applied sciences Bad Honnef, Bonn – предлага ограничен брой стипендии в размер на 50% от годишната такса за обучение и в много редки случаи студентът може да получи 100% стипендия. Стипендията покрива семестриалните такси по време на тригодишното обучение в бакалавърска програма. Условията за кандидатстване са среден успех от дипломата за завършено образование много добър 5, както и среден успех от обучението през годините много добър 5 по предметите Математика и Английски език. За повече информация относно крайни срокове и необходими документи можете да се обърнете към консултантска къща „ДАРБИ”.

6. European University Cyprus – университетът предлага стипендии на български студенти, приети в бакалавърска и магистърска степен на обучение. Стипендиите се раздават в зависимост от успеха на кандидата и могат да бъдат 50%, 75% и 100%, когато студентът има отличен успех. Ако този успех се поддържа и по време на самото обучение, студентът продължава да получава своята стипендия.

7. Еuropean University / ЕU е създаден през 1973г. Още от този момент той се нарежда сред най- добрите учебни заведения , насочени към бизнеса. Той прилага модела на американското бизнес образование, адаптирайки го към продължително създадените европейски традиции.ТАзи година университетът ще присъди една стипендия на кандидат за бакалавърска степен по бизнес администрация с диплома за средно образование над 5,50; IELTS – 7.0 или TOEFL( internet-based) – минимум 90 точки и отлично написано есе на тема: Отражението на световната икономическа криза върху българската икономика.

8. Като независима и не комерсиална образователна институция, Perrotis College предлага финансова помощ и подкрепа на всички онези млади хора, които не биха могли да си позволят обучение в университет. Поради тази причина колежът предлага стипендии в зависимост от академичните резултати на студента. Тези стипендии се раздават както на нови студенти, така и на продължаващите в горен курс на обучение.

9. Всяка година Parsons Paris предлага ограничен брой стипендии. Основните критерии за избор на училището са академично представяне и отдаденост към програмата, финансова нужда. Стипендиите могат да се подновяват. Краен срок за кандидатстване – 01.03.

10. American University in Bulgaria от много години насам предлага  за стипендии и финансово подпомагане за най-добрите студенти, които достигат общ размер от 4 000 000щ.д.. Те се разпределят въз основа на академичните резултати и на материалното състояние на семейството. Финансирането варира от 10% до 100% от таксата за обучение, като се предоставя за 4 години.

11. Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) е първото в България частно специализирано висше училище в областта на финансите, застраховането, социалното осигуряване, мениджмънта и маркетинга. То предлага стипендии за:

 • -за високи постижения
 • -за отличен успех от обучението в Съвместната програма
 • -студентски труд, положен в звена на ВУЗФ
 • -за участие и активност по време на  образователни събития на ВУЗФ

12. University of Portsmouth – тази година университетът ще предложи ограничен брой стипендии за магистърските си програми в Бизнес училището. Те ще бъдат в размер на 40% от учебната такса на студента. Крайният срок за кандидатстване е юни. за повече информация, можете да се обърнете към консултантска къща „ДАРБИ”

Не са забравени и интересуващите се от възможностите за средно образование в чужбина. За тях VIP Club Darbi организира среща-чай на 3 декември (петък) от  18.00 часа в Гранд Хотел “Радисън Блу” на тема Средно образование в сърцето на Европа—Швейцария. IGCSЕ и International Baccalaureate дипломи—Aiglon College. На срещата ще присъства Mr Mark Silverstein, Директор Международни контакти на Aiglon College.Моля, потвърдете Вашето участие до 02.12. 2010 г., тел 02/9880340 и е-mail:vipclub@darbi.eu.

Всички, които се интересуват от стипендии за средно образование, трябва да осъществят контакт с „Дарби” възможно най-скоро, тъй като сроковете за включване в подготвителния етап за кандидатстване за стипендии вече е към края си. Можете да кандидатствате за следните стипендии:

1.   Академични стипендии на Brooke House College, Великобритания

Създаден преди 40 години , Brooke House College е международно пансионатно /бординг/ училище за средно образование.Колежът се намира в английския  град Market Harborough, разположен  на  час път с влак северно от Лондон. Настаняването е в кампуса на колежа, в пет много добре оборудвани сгради. Момичетата и момчетата живеят в отделни сгради, в стаи с едно,  две или три легла.

Програмите, които се предлагат в Brooke House College са GCSE, A Levels, Foundation Courses и летни езикови програми.

Всяка година Brooke House College организира конкурс за отпускане на многогодишни  академични стипендии за български ученици.

Вид Стипедния: Академична

Размер на стипендията: от 20% до 50%

Брой отпускани стипендии: в зависимост от показаните резултати

Условия за кандидатстване: изпит по английски език и математика и интрвю с директора

2.    Футболна стипендия на Brooke House College, Великобритания

За четвърта поредна година, английското училище ще проведе конкурс за стипендии за млади футболни таланти, решили да продължат образованието си и да развият потенциала си в чужбина. Конкурсът е за момчета между 14 и 18 години. Участниците трябва да играят в национални младежки футболни отбори или да са били част от такива, да имат готовност за сериозна работа на футболното игрище, да очакват реализация на най-високо футболно ниво, да имат добро отношение към учебния процес.

 • Вид Стипедния: Спортна
 • Размер на стипендията: 100 %
 • Брой отпускани стипендии: една
 • Условия за кандидатстване: записи на свои участия във футболни мачове, препоръки от треньори и CV, интервю с треньорите

 3.    Aкадемична стипендия на елитното училище Ackworth school, Великобритания

Ackworth School и Ackworth International Study Centre се грижат за първокласното образование на учениците си. Училището се гордее с отлични резултати от изпитите и почти всички ученици кандидатстват в университети като преобладаващите предмети, които  се избират са бизнес, право и медицина.

Програмите в училището са GCSE, IGCSE, A Levels, Preparation year.

 • Вид Стипедния: Академична
 • Размер на стипендията: 50% от цялата таксата
 • Брой отпускани стипендии: една
 • Условия за кандидатстване: есе на тема “Why do you want to study in Britain?”

4.    Академична стипендия на CATS Cambridge, Великобритания

Cambridge Education Group предлага  разнообразие от образователни програми за ученици от Великобритания и чужбина.
Като част от Cambridge Education Group, мисията на CATS Cambridge е да съдейства за индивидуалното развитие на потенциала на всеки един ученик.
Програмите на училището са GCSE и A level, University Foundation и летни езикови курсове.

 • Вид Стипедния: Академична
 • Размер на стипендията: до 20%
 • Брой отпускани стипендии: пет (2 ексклузивно за Консултантска къща Дарби”)
 • Условия за кандидатстване: тест по английски и математика, отличен успех в училище, интервю

5.    Академична стипендия на Abbey College Manchester, Великобритания

Abbey College Manchester е разположен в сърцето на град Манчестър, един от най – добре развитите градове по отношение на бизнеса във Великобритания. В училището се обучават ученици от 14+ години по програмите GCSE и A Level. От създаването си през 1990г, до сега Abbey College е доказало своето качество училище, с чиито резултати завършилите продължават образованието си в едни от най – престижните университети в Англия.

 • Вид Стипедния: Академична
 • Размер на стипендията: 2000 GBP
 • Брой отпускани стипендии: до пет
 • Условия за кандидатстване: тест по английски и математика, интервю високо ново на английски и отлично показани резултати по предметите, които иска да изучава

6.    Стипендия на елитното училище Caterham school, Великобритания

Caterham school е основано през 1811г. От 1995 г. училището е смесено дневно и бординг училище, възпитаващо в духа на християнските норми. Учебната програма е формирана на базата на английските държавни изисквания, но ги надвишава в преподаването на общообразователни предмети, развиващи академичните, артистичните и спортните заложби на своите ученици.

Програмите, които се предлагат в Caterham са GCSE и A Levels, както и езикови курсове през лятото.

 • Вид Стипедния: Академична
 • Размер на стипендията: до 25%
 • Брой отпускани стипендии: в зависимост от показаните резултати
 • Условия за кандидатстване: изпит по английски и два други предмета, в зависимост от програмата, за която се кандидатства

7.    Академична стипендия на швейцарското училище Institut auf dem Rosenberg, Швейцария

Образователната цел на училището е изразена в думите на Хайнрих Песталоци: ”Да се научим да живеем е целта на цялото образование.” Да могат да говорят различни езици, да се интегрират в дадено общество, да се справят с междуличностни конфликти, да бъдат уверени в себе си и същевременно да приемат различни идеи и да правят компромиси – всичко това са качества, които в Institut auf dem Rosenberg се стремят да възпитат у възпитаниците си.

Училището предлага различни програми като: German Abitur, American High Diploma, Swiss matura, A Lavels, Maturita Italiana. Училището е тест център за SAT,  ACT, GCE, TOEF, a през лятото провеждат езикови програми за деца.

 • Вид Стипедния: Академична
 • Размер на стипендията: до 50%
 • Брой отпускани стипендии: една
 • Условия за кандидатстване: много добри академични резултати; участие в много извънкласни дейности; добре поведение; инициативност за принос към социалните дейности на училището

 
Предстои усилно време на подготовка и понасяне на последиците от вашия избор. Предстои време на сериозно психическо
напрежение. Подгответе се за него. Достатъчно е просто да вигнете телефона и да изберете 02 988 03 40, за да си осигурите подкрепата, която ви е нужна. Сега е вашето златно време, а това е вашата златна възможност.

Първата
стъпка е ваша!

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11