10/2010 - 04/12/2023 18:05

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

323
Коледният подарък

(Дата: 2010-12-15) || (Брой: 10/2010) || Автор: Дарби

Коледа отново чука на вратата ни, понесла в дланите си сгряващата радост и утеха за всеки-очаквана, бленувана и по детски чиста!
Звездата, която украсява домовете ни, ни припомня за пътеводната светлина в живота на всеки човек-Любовта!
Тя ни призовава да отворим сърцата си и да дарим онези, които не очакват дарове, за да им напомним думите на апостол Павел:
"И така, остават тези трите: вяра, надежда и любов; но най-голямата от тях е любовта".
Нека днес пристъпим в храма, благодарни за здравето и благодатта, дадена на нас и нашите семейства, и да споделим празника на душите ни с онези, които най-много се нуждаят от помощ и подкрепа!
Нека пристъпим в храма, носейки любов и грижа!
Нека изразим благодарността си чрез дар и така да почетем Рождество Христово!

 С тези думи Фондация „Дарби” се обърна към своите приятели, за да се включат във вече традиционната й инициатива-Благотворителен коледен подарък за нуждаещите се от енорията на храм „Св. Параскева”. На 16.12.2010г. от 10.30ч. ще започне програмата, която ще направи събитието още по-тържествено, а всеки ще може да остави своя коледен подарък под елхата. Вече няколко години в тази инициатива взимат участие ученици от столични училища и детски градини, представители на бизнес кръгове и много други-познати и непознати, разбрали най-главното- коледният подарък е повече от дар-той е израз на любовта и грижата.


За онова, което води Фондация „Дарби” в осъществяването на тази инициатива, разказа нейният управител г-жа Б. Илиева. Тя сподели своите разбирания за значението на подаръка:

„Дали това е един коледен подарък за вашия съпруг, съпруга, дете или приятел, актът на даряване е израз на любов и признателност. Той също е проява и на нашата инстинктивна нужда да получим прошка от другия. Много често, обаче, забравяме за по-широкото значение на коледния подарък-благотворителност-цел, която той може да изпълни.
Разбира се, даряването на близък човек като израз на любов ни носи незабавно удовлетворение, виждайки радостта, изписана на лицето му. То сякаш светва от усещането за цялата мисъл и грижа, която носи за него този конкретен подарък. Тази лична връзка при даряването на благотворителни коледни подаръци липсва, но не се заблуждавайте-важността на даряването на благотворителни коледни подаръци е далеч по-голяма.
Актът на даряването всъщност е по-важен от самия коледен подарък.Не е необходимо да бъдете богати, за да участвате в този велик принос. Трябва само да използвате въображението си. Представете си лицата на хората, които ще получат вашите подаръци, вижте усмивките им, носещи тяхната благодарност, поставете се на тяхно място. Можете ли да почувствате признателността на  родителите, наблюдаващи своето дете да отваря коледен подарък, който нямаше да го има, ако не беше благотворителността?  За да реализирате това щастие, на вас ви е нужно само малко време.
Вниманието и любовта, с които подготвяте благотворителен коледен подарък, са израз на вашата грижа за света изобщо и на вашето разбиране за мястото ви в този свят.Процесът на подготовка на подаръка, повишаването на вашата чувствителност, усещането, че така даряваш любов на целия свят, добавя онази положителна енергия в света, която може да го направи по-добро място за всеки от нас. Пожелавам ви силата, за да осъзнаете разликата, и да поискате да направите благотворителен коледен дар-това не е просто подарък, вашият принос в един много по-широк мащаб.”

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11