1/2011 - 22/03/2023 18:14

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

332
Как да натрупаш богатство?!

(Дата: 2011-01-17) || (Брой: 1/2011) || Автор: Дарби

Новата година започва за Консултантска къща „Дарби” с едно очаквано, радостно и отговорно събитие. В края на месец януари ще се проведе Десетото-юбилейно издание на Европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина”. И независимо от трескавата подготовка именно това е времето да се направи спокойна равносметка на постигнатото и да се очертаят новите тенденции в областта на образованието. Затова взехме, макар и кратко, интервю с г-жа Бистра Илиева-управител на „Дарби”.

-Г-жо Илиева, какви са новостите, които характеризират търсенето в сферата на образованието?

-Преди всичко искам да пожелая на Вашите читатели много здраве, в духовен и физически аспект, и благополучие през Новата 2011 година. Споменавайки благополучие, искам да насоча вниманието към това как може да се изгради богатството на един човешки живот. Не смятам да говоря в духа на многото публикувани книги за това как да натрупаме материално състояние, а за онова богатство, което в значителна степен формира смисъла на живота. А това е духовното богатство, свързано с непресъхващото желание за натрупване на все повече и повече знания, реализацията им в обществото и свързаните с нея постижения на всяка отделна личност. Днес образованието е една от най-големите и динамично развиващи се индустрии и като такава то предлага огромно многообразие и многопластовост. Въпросът е как да се отсее информацията, така че тя да бъде полезна и да спомогне за развитието на всеки един човек. В тази връзка основна тенденция, на която ще обърнем внимание през 2011 година е възможността за обучение през целия живот. Всеки един трябва да бъде убеден, че за образованието няма пределна възраст или краен срок. Динамиката на съвременния свят изисква от нас непрекъснато да подобряваме и разширяваме уменията си, за да бъдем по-успешни. От тази гледна точка обучението до ХІІ-ти клас е само етап от развитието на отделната личност, който изисква своето внимание, но не е единствен. В този смисъл ще перефразирам Бил Гейтс. Не спирайте да питате и да се образовате.


-Какви ще бъдат основните акценти по време на Десетото издание на Европейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина”?
-Акцентът е концентриран в мотото на  юбилейното издание „Изложение на правилния избор”. То беше избрано, защото нашето изложение комбинира много и различни аспекти на възможния избор и реално очертава пътя за успех. Разнообразната и компетентна информация може да помогне ва всеки да избере най-доброто за себе си и да разбири как може да го постигне-като реализация, кариера, израстване. Безспорно  вниманието ще бъде привлечено от  възможностите за езиково обучение в чужбина, защото на изложението ще бъде представен „Магазин за езикови ваканции- Лято 2011”, който отваря своите врати за периода 24.01.-24.02. 2011г. Чрез него всеки желаещ ще може да се запознае с множество достъпни форми на езиково обучение, да се възползва от отстъпките, които нашите партньори са ни предоставили и да се включи, при определени условия, в специалната томбола на „Дарби”. Друго основно направление, което широко ще присъства на изложението, е свързано с възможностите за средно образование в чужбина. Надявам се това издание на отговори на засиленото търсене на родителите по посока на средното образование, още повече, че ще има редица представители на бордиг училища. Съветвам заинтересованите специално да потърсят информация за стипендиите за средно образование, предлагани от партньорите на „Дарби”. И не на последно място, с традиционна тежест по време на Европейското изложение, е висшето образование у нас и в чужбина. Ще бъде представено висшето образование в повечето европейски държави и в САЩ-над 80 висши учебни заведения и над 70 стипендии за висше образование в чужбина. Посетителите ще могат да се срещнат с представители на множество университети, езикови центрове, бординг училища и да получат информация „от първа ръка”. Разбира се, за качественото и пълноценно информиране на всички посетители ще работят и консултантите на „Дарби”, които през годините доказаха, че са готови да помогна за реализиране на мечтите на всеки, който им се е доверил.
-Благодаря и желая успех на Януарското издание на Европейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина”.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11