02/2011 - 22/03/2023 18:35

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

342
Защо, как, къде, кога?

(Дата: 2011-02-15) || (Брой: 02/2011) || Автор: Дарби

Проект „Ти можеш сам!”


Ще кажете „Странно заглавие за редакционна статия!” и ще сте прави. Наистина е различно, но нима това не са най-важните въпроси, които всеки ден си задаваме във връзка с различни ситуации? Затова ние ги поставяме пред вас, но в един по-осебен контекст.

 Месец февруари е един особен месец в календара. Сякаш всичко се е притаило в очакване на пролетта. Но животът продължава, кипи, и не трябва изоставаме от неговия ритъм, да се заемем с нещо полезно и важно за нашата реализация.
Все повече училища в световен мащаб обръщат внимание на това, че в глобализиращия се свят за младите хора е много важно не просто да имат знания, а да могат да прилагат тези знания в практиката. Това също се учи, но чрез развиване на умения, които ще ви на правят по-конкурентно способни. Българските образователни институции също започнаха да търсят начини за развитие на практически умения, защото те са гаранция за по-цялостно разкриване потенциала на всеки млад човек.

 И това е отговорът на нашия въпрос „Защо”. На много от Вас-нашите читатели предстои кандидатстване за висши учебни заведения или за работа. Всеки сертификат, всяка препоръка, удостоверяваща Вашата квалификация в една или друга област, ще Ви даде предимство. Затова не изпускайте шансовете си да си осигурите по-добро бъдеще.


Как можете да го направите? Разбира се, че имате много възможности-от записването в различни видови курсове, през включването в различни училищни проекти, до стаж във фирми, офиси и дори държавни организации.

Ние посвещаваме днешния си брой на една инициатива, чието начало Фондация „Дарби” постави през миналата година- Проект „Ти можеш!”. За втора поредна година в него се включиха амбициозни млади хора, които ще бъдат подложени в продължение на пет месеца на различни задачи, помагащи им да развият своите умения. Още през първата година една от задачите на този проект беше разработена съвместно с редакцията на в. Взор. През тази година ние отново с удоволствие се включихме с нова, по-трудна задача.
Втората година на „Ти можеш” започна в средата на месец януари с предизвикателство за участниците. Те трябваше да напишат статия! Ако не сте порбвали, не знаете, но това никак не е лесно. Първо трябва да събереш материали, после да определиш целта си, да отсееш информацията, да избереш стил... Сложно нали?

 И все пак вече имаме материалите на нашите участници. Първоначално бяхме решили да публикуваме само най-добрите, но после стигнахме до заключението, че всеки има право на трибуна. В това и в следващото издание на вестника ще публикуваме всичси статии като няма да се намесваме в текста и изказа. Статиите са обединени според образователната институция, която отразяват. Редът на публикация няма никакво отношение към нашата преценка за това кой как се е справил със задачата.

Ако Вие имате желание да се включите в програма, която има като задача да развие различни Ваши умения, то отговорът на въпроса къде е Фондация „Дарби”, проект „Ти можеш”.

А що се отнася до въпроса кога, за тази година вече е късно, но следете внимателно нашия вестник или се свържете с Фондацията на телефон 02/9880340, за да се включите в третото издание на проекта през есента на 2011г.
Пожелавам Ви приятно четене, а на участниците в проекта-успех!

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11