4/2011 - 27/02/2024 07:39

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

360
Светлината на Великден

(Дата: 2011-04-15) || (Брой: 4/2011) || Автор: Дарби


 "Идете, прочее, научете всички народи и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светаго Духа и учете ги да пазят всичко, що съм ви заповядал: и ето, Аз съм с вас през всичките дни, до скончанието на века”. (Матей 28:19)

Спирам се върху тия думи, но какъв смисъл имат те думи за нас? Те ще имат смисъл само когато могат да произведат известен ефект. Когато държите една кибритена клечка, никога не може да опитате нейната сила, ако не умеете да я запалите; само когато я запалите, можете да усетите силата й.

Ние знаем да говорим и пишем правилно, граматически – със запетаите и точките му, с въпросителните и възклицателните му; разискваме много философски въпроси, но не знаем как да наредим живота си. Ние приличаме на онзи философ, който излязъл да се разхожда по морето и в разговор запитал лодкаря:
– Учен ли си, знаеш ли нещо от астрономия?
И като му отговорил „не зная“, той му казал:
– Изгубил си една четвърт от живота.
След това го запитал:
– Знаеш ли нещо от геология?
– Не знам.
– Две четвърти си изгубил от живота си. Ами не знаеш ли математика?
– Не знам.
– Три четвърти от своя живот си изгубил.
По едно време се дигнала страшна буря и се явила опасност да се преобърне лодката; тогава лодкарят от своя страна попитал философа:
– Умееш ли да плуваш?
Последният отговорил:
– Не умея.
Лодкарят на свой ред му казал:
– Четири четвърти от живота си изгубил.


Сега ние седим като този философ и питаме как да научим нашите деца на добро, на почит, на чувствителност към духовните ценности и благословен е всеки, който е намерил свой път, свой начин да поведе децата към храма.

 Преди две години- на 08.05.2009г., на Празника на св. Йоан Богослов-любимият ученик на Иисус Христос се проведе Първото издание на Детски фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни. Осанна във висините! , чиито символ са думите  Христови: “...оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене...” (Мат., 19:14). То показа  духовната нужда от такава инициатива. В него се включиха училищни хорове както и такива известни хорови формации като хор „Бодра смяна”, Младежка хорова формация „Децата на Орфей”.

Показаният интерес към тази инициатива мотивира Фондация „Дарби” да работи за издигане на Фестивала на Национално ниво. Във Второто издание през 2010г. участваха хорове от София, Ловеч, Септември, Кюстендил. Инициативата намери съмишленици и сред държавните институции и обществеността.

Предстои Третото издание на Детския фестивал, чието откриване ще се състои на 08.05.2011г. в 10. 00ч. в Храм „Св. Параскева”. През изминалата година екипът на фондация „Дарби” работи неуморно за издигането на Фестивала на международно равнище. Фондацията е намерила своя път, запалила е своята кибритена клечка и пази неугастващо това огънче, което я ръководи и мотивира.
Заповядайте на среща с младостта и духовността!

За контакти и информация:
Фондация „Дарби” ул. Алабин №2, тел. 02/988 03 40 и e-mail: foundation_darbi@abv.bg

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11