7/2011 - 22/03/2023 17:49

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

388
Начало на кандидат-студентска кампания 2012-2013г.: „Свери си часовника!”

(Дата: 2011-09-15) || (Брой: 7/2011) || Автор: Дарби

Някак неусетно лятото свърши и отново сме в началото на новата кандидат-студентска кампания 2012-2013г. Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби” още през месец септември ще осъществи своето вече традиционно Европейско изложение „Отворени врати за образование в чужбина”, насочено изцяло към кандидат-студентите. „Дарби” поднася поредната изненада с иновативния си подход и редакцията на в. Взор се свърза с нейния управител г-жа Бистра Илиева за интервю:

 Г-жо Илиева, предстоящото изложение „Отворени врати” се различава значително от всички предходни. Бихте ли представили основните му акценти?

Ние винаги сме се ръководили от новите тенденции в световен, европейски и национален мащаб. Това ни накара през есента на тази година да разделим нашето изложение на две части-първата-през месец септември, е изцяло насочена към кандидатстудентска кампания 2012-2013г.- а втората-през месец октомври-към средното образование. Септемврийското изложение ще се проведе не само в София, но и в още три града на страната и е под надслов „Свери си часовника!”

Кои са причините да потърсите този нов подход в организацията на събитието?

Преди всичко ние отчитаме, че кандидат-студентите от столицата имат много по-директен достъп до информация, затова стремежът ни е да предоставим такъв и на останалата част от аудиторията. По време на изложението всеки желаещ ще може да получи безплатна консултация от нашите специалисти  и гости за кандидатстване в различни държави и университети, ще представим и нашия нов каталог за висше образование, но основният акцент е върху практическите семинари, които ще подпомогнат кандидат-студентите,техните родители и учителите.Не случайно се спряхме на тази форма, тъй като в цяла Европа протича процес на престуктуриране на образованието с оглед на общоевропейските изисквания и е важно кандидат-студентите да бъдат запознати с новостите и то на професионално ниво. Това е и причината да изберем този надслов на изложението. Неговата цел е да бъде изключително полезно на всеки заинтересован.

Какво бихте посъветвали българските кандидат-студенти, за да бъдат по-конкурентно способни?

      Естествено трябва да се подготвят за придобиване на необходимите езикови сертификати. За всеки един млад човек е необходимо да придобие такива езикови познания, които биха му помогнали да се включи активно от първия ден в обучението на едно чуждестранно учебно заведение-било то средно или висше. С особена сила това важи за топ специалностите в света. Затова ние сме подготвили цялостна палитра от възможности за езиково обучение у нас и в чужбина.

Доброто езиково ниво достатъчно условие ли е за прием в топ специалности?

Не, разбира се. Важно е също кандидатите да насочат вниманието си към допълнителна подготовка за покриване на стандартите за кандидатстване в определени специалности като медицина, стоматология, архитектура и други. Освен всичко друго това би им помогнало да се ориентират много по-добре професионално.

Вие обръщате специално внимание на много по-практически насочени специалности!

Всъщност ние следваме световните тенденции. В Европа и света широко е разпространено бакалавърското професионално образование. Чрез него младите хора получават възможности за по-кратък период от време да придобият професионална квалификация и да решат дали да продължат да се обучават магистърска степен или да се реализират в придобитата професия. За да може правилно да се насочи всеки кандидат е важно да се започне работа по визията за бъдещата му реализация достатъчно рано, което ще осигури и достатъчно ранна подготовка за кандидатстване.

Благодаря Ви! Желая успех на изложението през месец септември!

 Благодаря! 

 

 

 


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11