8/2011 - 24/04/2024 22:09

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

397
Средно образование в чужбина и България с „Дарби”

(Дата: 2011-10-17) || (Брой: 8/2011) || Автор: Дарби

Едно от основните направления в дейността на Консултантската къща Дарби е средното образование. Интересът към завършване на средно образование в чужбина през последните години непрекъснато се увеличава. Все повече български родители искат децата им да придобият отлични знания, да получат престижна диплома за средно образование и да продължат обучението си в едни от най-добрите университети по света.

В отговор на тази тенденция Консултантска къща «Дарби» подготви и реализира специализирано издание на Европейско изложение «Отворени врати за образование в чужбина», посветено на средното образование. То ще се проведе на 22.10.2011г. в хотел «Радисън Блу» .

 За да задоволим интереса на читателите, потърсихме за интервю г-жа Бистра Илиева-управител на «Дарби».

-Г-жо Илиева, защо избрахте месец октомври за специализираното издание за средно образование на вече традиционното Европейско изложение?

-Подборът, кандидатстването  и записването в елитните средни пансионатни училища е сложен и твърде продължителен процес.  Затова съветваме желаещите да започнат подготовката по – рано. Поне една година преди започване на обучението в чужбина, започва работа по кандидатстването, а най–елитните колежи и училища изискват кандидатстването да започне 2 или 3 години по–рано.Така че месец октомври е най-подходящ за предприемане на първите стъпки.

-Какво ново ще предложи изложението на посетителите?

Акцент на изложението са семинарите, които ще помогнат на родителите да се ориентират в огромното количество информация. Освен това посетителите ще могат да се срещнат с представители на чуждестранни училища и директно да поставят своите въпроси.

Консултантите на „Дарби” също ще бъдат на разположение, за да дадат отговори на такива запитвания като:Как родителите да изберат сред  морето от възможности  училище за своето дете, ако са решени то да завърши своето образование извън България?  Какви са стъпките за успешно кандидатстване в  пансионатните  училища в чужбина? 


-Още през септември отбелязахте, че на изложението за средно образование ще бъдат представени и български училища?

-Училищата в България, които ще бъдат представени са реална алтернатива на европейските. Те предлагат високо качество на образованието, възможност за получаване на българска и английска диплома, профилиране и професионална квалификация. Ако родителите не са готови да се разделят с децата си сега, но искат да ги подготвят добре за успешно кандидатстване и обучение в чужбина, те могат да изберат този вариант. Да представиш себе си редом с елитни пансионатни училища от Европа, това е въпрос на престиж, но и голяма отговорност. Желая им успех.

-Ние също пожелаваме успех на Специализираното издание за средно образование на Европейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина”.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11