2/2012 - 22/03/2023 18:28

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

434
„Ти можеш сам”- за всеки, който има амбицията да се развива

(Дата: 2012-02-14) || (Брой: 2/2012) || Автор: Дарби

Способността да се работи самостоятелно по дадена задача/тема, като се съчетават знания с творчески подход, е едно от основните умения, които всеки млад човек трябва да усвои в рамките на средното си образование, за да бъде подготвен за бъдещото си обучение в университет.

Ето защо, от 2009г. Фондация "Дарби" и Консултантска къща за образование в чужбина "Дарби" започнаха един нов проект, наречен "Ти можеш сам", насочен към учениците от средните училища в България. Неговата цел е  да помогне на младите хора да научат как да развиват и реализират проекти, както и да усъвършенстват презентационните си умения. 

Започна третото издание на проекта. За участие в него се записаха ученици от цяла България.

През тази година организаторите предлагат една различна програма, изцяло подчинена на темата: Какво е нужно, за да се ориентираш кариерно и да се изградиш като бъдещ мениджър; Какви са качествата, които оценява и търси една голяма компания и как се справя един топ мениджър по време на криза.


 Целта е младите хора да се научат как да бъдат мениджъри/ какви качества да развият/, така че те да избират своята бъдеща компания, а не тя тях.

Официален старт на проекта беше даден на 4.01.2012г., когато всички участници получиха първата си задача.

 Една задача се реализира в рамките на период от един месец. В края на едномесечния период от получаване на всяка една задача (общо 5).

Всеки участник трябва да отчете свършеното от него, като представи конкретния продукт от своята работа (всяка задача е съпътствана от детайлни инструкции за: тема, съдържание, формат, източници, които могат да се ползват и очакван резултат).

До 2 седмици участникът  получава оценка, коментар и препоръки. Всяка задача се оценява по 6 -балната система ( където 6 е най-високата оценка).

Победителите ще бъдат излъчени след сумиране на точките в средата на месец юни.

 

Събралите най-много точки  получават следните награди:

1 място - едноседмичен езиков курс в чужбина

2 място - 60-часов интензивен курс за подготовка IELTS/ TOEFL в езиковия център на "Дарби"

3 място - безплатен подбор на университети и консултация за висше образование в чужбина

С Третото издание на „Ти можеш сам” Фондация „Дарби” отново показа, че най-важно за нея е винаги да оказва максимална помощ на всеки, който желае да се развива. Нейният динамичен и творчески екип винаги е готов да подкрепи новото, така, че то да е полезно за младите хора, да ги гради като човеци, творци, лидери.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11