5/2012 - 22/03/2023 17:16

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

460
Центърът на бурята

(Дата: 2012-05-15) || (Брой: 5/2012) || Автор: Дарби

Ах, този месец май! Динамичен и наситен със събития, той сякаш си играе с емоциите на абитуриентите и техните родители.Подмята ги безгрижно от притесненията за изхода от матурите към еуфорията на бала и обратно към тревожното очакване на резултатите от окончателния прием във висши учебни заведения. Същинска буря, от която някои ще излязат победители.

Разбира се, подготовката за това започва много по-рано. Ще обърнем внимание на няколко съществени момента, на които зрелостниците не винаги концентрират усилията си.
Преди всичко важно е внимателно да се подбере втората матура. Всеобщо мнение в България е, че трябва да се избере най-лесната възможност. Всъщност обаче нещата стоят различно. Матурата трябва да е подбрана според специалността, към която сте се ориентирали, за да продължите образованието си. Ако ще учите право, добре е да се насочите към история, ако ще е медицина-биология, инженерни науки-математика и т.н. Това е важно за вашия прием както в български висши учебни заведения, така и в чужбина. В развитите европейски държави от години се наблюдава специализация в горните нива на средното образование и за университетите там е непонятно как човек с матура английски език например иска да учи медицина или икономика. Но тази тенденция започва да си  пробива път и у нас. Приемът по матури все повече се разширява и добре подбраната и успешно издържана втора матура ви гаратира прием в желаната специалност.

От казаното до тук е ясно, че трябва добре да сте преценили специалността, в която искате да продължите обучението си. Тя наистина трябва да ви е по сърце. Ако се колебаете, можете да се обърнете към специалист. Консултантска къща „Дарби” например предлага тест за професионална ориентация, който може да ви насочи към онази област, в която можете да постигнете успешна реализация. Защото тук говорим за вашето бъдеще, говорим за кариера!

 След като изберете специалността си можете да започнете с подбора на университети. Помислете внимателно за всички онези характеристики, на които искате да отговаря вашия университет, дори и най-маловажните на пръв поглед. Разбира се, на помощ отново могат да ви се притекат професионалните консултанти. В това отношение консултантите на „Дарби” са готови да ви представят цялата палитра от възможности и да се съобразят изцяло с вашите желания. Запознайте се внимателно с програмите на съответните специалности, научете повече за процеса на обучение, ориентирайте се във възможностите за реализация. Подгответе се да отговорите на изискванията за прием. Това е вашата задачата, а чисто административните стъпки можете отново да поверите на консултанти.

Ако канализирате усилията си, ако работите целенасочено, тогава по-лесно ще преминете през бурята от емоции на месец май. Но за всяка увереност са нужни усилия и мъничко помощ. Стига да имате цел, ще намерите и подкрепата, и насоката, и успеха.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11