6/2012 - 24/04/2024 21:31

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

470
За успехите и очакванията

(Дата: 2012-06-20) || (Брой: 6/2012) || Автор: Дарби

Лятото вече ни поздравява с много слънце и цветно разнообразие. Въпреки високите температури улиците сякаш оживяха, понесли глъчката на множество гласове и смях. Отминаха баловете, ангажирали вниманието на абитуриентите, и, поуспокоени, те насочват вниманието си към бъдещето.

Бъдещето-именно то винаги е ангажирало енергията и ентусиазма на екипа на „Дарби”. В началото на лятото- на 18.06.2012г. в Резиденция „Бояна” тържествено беше отбелязана петата годишнина от създаването на „Дарби Колидж”. Преди шест години той беше само проект-красив и някак невъзможен, преди пет години-вече стана реалност. Днес той бележи непрекъснати успехи и, както каза възпитаник на колежа, благодарение на усилията на една предприемчива българка-г-жа Бистра Илиева.

В своето обръщение към завършващите колежа през тази юбилейна година тя разказа за съмненията и проблемите през годините, посочи постиженията, обединили усилията на един сериозен и отдаден екип, и изрази своите очаквания-в близките 5 години колежът да утрои броя на своите възпитаници. Тя благодари на всички, които са я подкрепяли през годините и изрази надежда, че ще постигне начертаните цели с помощта на своя екип.


 Г-жа Ан Гибсън (регионален мениджър на Cambridge International Examinations Board за Европа), гост на „Дарби Колидж” изрази задоволство от постигнатите резултати на възпитаниците на колежа. Тя изложи стремежите на Cambridge International Examinations Board в областта на образованието и желанието да се подкрепят именно такива институции-креативни и с ясни идеи за бъдещо развитие.

Г-жа Гибсън пожела на Випуск 2012 да изградят себе си като активни членове на обществото, отхвърлили безличната маска на неангажираността.

Г-н Джайлс Уилямс (директор на Brooke House College, дългогодишен британски партньор на „Дарби”) разказа за възникването на идеята за създаване на английско училище в България, за своите надежди, които преподавателите и учениците на Дарби напълно са оправдали.

Пожела на възпитаниците на колежа успех и никога да не се страхуват от изборите си, защото всеки би искал да поправи нещо в живота си и, макар да не може да върне времето, трябва да се научи да върви напред.

Особено развълнувани бяха завършващите. Те очакват резултатите от своята майска сесия, но някои от тях вече са получили предложения от университети в Англия, Шотландия и Холандия. Те изразиха своята благодарност към преподавателите, които са ги подготвили по най-добрия начин, за да постигнат личните си цели, на родителите си, които са им осигурили възможността да учат в толкова различно училище, на г-жа Илиева, за нейната вяра в успеха. 

И може би това е най-важното-всеки успех поражда нови очаквания, всеки успех е ново начало, всеки успех чертае път.

Дано всеки един абитуриент е научил този урок-той не се преподава, той се показва чрез устрема и желанието на всеки учител, на всеки директор, на всеки човек.
 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11