8/2012 - 22/03/2023 18:05

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

488
Средно образование за Вашето дете

(Дата: 2012-10-16) || (Брой: 8/2012) || Автор: Дарби

И през тази година Консултантска къща „Дарби” ще проведе специализираното издание за средно образование на Изложението „Отворени врати за образование в чужбина”. В навечерието му ние се срещнахме с г-жа Бистра Илиева-управител на „Дарби”, за да очертае основните тенденции в тази област.
    
-Г-жо Илиева,  от колко години Кансултантска къща “Дарби” изпраща български деца за обучение в средни училища в чужбина?
-Ние работим в тази насока от 1997г. и макар и на нов адрес-площад „Света Неделя” №4, продължаваме да развиваме дейността си в тази посока със същия ентусиазъм и професионализъм.

 -С какви училища в чужбина работите?
-Училищата са бординг-пансионатни училища. Всъщност това е единствената възможност за деца, чиито родители остават в България. Бординг- училището  осигурява общежитие, храна, обучение при постоянен надзор над учениците. То се грижи и за свободното им време-осигуряват им посещения на културни мероприятия, организират общи за всички ученици забавления и др. За децата се полагат постоянни грижи и се поддържа непрекъснат контакт с родителите, а това е важно за всеки родител, когато детето му е далеч от дома.


-Какво значение при избора на училище има рейтингът?
-Всъщност класациите на училищата почиват на различни фактори: резултати от изпити; прием в университети на учениците от училището; материална база; ниво на преподавателския екип и др. Важно е да се разбере, че при избора на училище родителите и децата трябва да се водят не от рейтинга, а от това да се намери правилното училище, където детето ще се чувства добре, ще развие своите качества и ще покаже максимални резултати. Целта, която трябва да се преследва е да се получи възможно най-висока диплома, за да може да се продължи обучението в престижен университет.

Водещите училища обучават по повече от 1000 души. Децата, които ние изпращаме са в една крехка възраст и може да загубят себе си в този поток, а и може никога да не успеят да се намерят отново. В по-малките училища, обучаващи около 300 души, ангажираността на учители, ментори и целия състав на училището е много по-голяма, вниманието към детето и неговите нужди е постоянна и се полагат грижи за развитие на неговите способности.

 - С кои държави работите?
- Най-голям е интересът към Англия, но ние изпращаме ученици и в Швейцария, Австрия, Германия, САЩ, Канада и др.

-Какви са новостите в областта на средното образование, които Консултантска къща „Дарби” предлага за тази учебна година?
-На Октомврийското издание на  Изложението „Отворени врати за средно образование в чужбина” ще бъдат обявени стипендиите за средно образование, които нашите партньори предоставят, но освен това основният акцент ще бъдат семинарите, на които родителите ще се запознаят с различни образователни системи, както и възможността да получат качествено средно образование в България.

За нас винаги е било важно да удовлетворим всички желания. Затова ще представим и български алтернативи за качествено средно образование-английско образование в България, професионално образование, получаване на българска и английска диплома, модулно обучение и др. Не по-малко важно за нас е и езиковото обучение. Родителите ще могат да получат информация за разнообразните предложения на „Дарби” за повишаване на новото на владеене на език у нас и в чужбина.

-И за да завършим, какво бихте казали на нашите читатели?
-Повярвайте в „Дарби”. За нас всеки, който ни се е доверил не е поредният клиент, а уникална личност. Всеки може да разчита на нашето неизменно внимание и грижа. Пожелавам Ви успех.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11