02 / 2007 - 22/03/2023 18:11

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

54
СТАРТ ПО ЕВРОПЕЙСКИ
(Дата: 2007-02-13) || (Брой: 02 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Има нещо много символично в това, че първото значимо международно събитие у нас за 2007 година, първата година на нашето членство в Европейския съюз, беше свързано с образованието.
На 27 и 28 януари Консултантска къща за образование в чужбина “Дарби” организира и проведе в столичния хотел “Радисън” изложение под надслов “Отворени врати за образование в чужбина 2007”.
Какво по-хубаво начало на един нов път? Каква по-ясна и сигурна гаранция за успешно бъдеще? Защото то, бъдещето, винаги е принадлежало и ще принадлежи на образованите, знаещите и можещите.
И не случайно в сутрешно предаване на една от националните ни телевизии това събитие бе наречено “старт по европейски”.
Нека с помощта на българската преса се върнем към хрониката на този форум.НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА


В. “Труд”:
“От време оно българинът дава мило и драго да изучи децата си. Меракът за наука е жив, слава Богу. Потвърждава го и вчерашният наплив за обучение в университети в Англия, Дания, Германия, Италия…”

STA40020.jpgв. “Дума”:
“Рекорден брой кандидат-студенти посетиха за два дни изложение на 40 елитни училища и вузове от Англия, Швейцария, Австрия, и Франция в столицата. На един от най-големите форуми “Отворени врати за образование в чужбина 2007”, организиран от Darbi ESH Study Abroad, хиляди младежи получиха информация как да влязат в добър университет извън България. Всяко от представените на изложението висши училища имаше свой център, на който се предлагаше подробна информация за възможностите за кандидатстване.
Небивалият интерес към висшето образование в чужбина тази година се дължи на факта, че българчетата ще ползват преференциални условия за обучение заради влизането ни в Европейския съюз.”

В. “Стандарт”:
“Елитни колежи в Европа и САЩ се бият за наши талантливи ученици. Частни гимназии предлагат стипендии и всякакви екстри за български младежи и девойки. В събота представители на училища от цял свят дойдоха у нас. Те организират интервюта за кандидат-студенти и ученици, които искат да учат зад граница. Елитният Brook House College край Оксфорд отпуска стипендия за българчета, съобщи Наташа Христова от посредническа фирма “Дарби”.
Стипендията, която българските ученици могат да получат е на стойност близо 9000 лири, което е около 27000 лева на година. Сумата покрива половината от обучението, учебниците храната и квартирата на децата. Останалата половина от таксата ще бъде заплащана от родителите. Гимназията приема седмокласници, които да завършат средно образование в колежа. Завършването на училището гарантира място в английски университет.
Колежът се намира съвсем близо до Оксфорд и е от затворен тип. Българчетата ще бъдат настанени в красиви къщи в староанглийски стил сред парк, ще имат на разположение тенискортове, басейни и игрища за футбол.
Кипър също търси наши студенти. Обучение по икономика, компютърни и хуманитарни науки предлага кипърски колеж. ВУЗ-ът отпуска от 50 до 100 процента стипендия на кандидатите…”

В. “Сега”:
“…Въпреки високите за българските стандарти такси, изложението беше посетено от над 2 500 души. Английските училища – най-често разположени в малки градчета в провинцията, предлагат вековни традиции, висок процент възпитаници приети в световни университети, както и пансиони, разположени сред паркове и поляни…
В Gresham, s School например учат момичета и момчета от 3 до 18 годишна възраст. Негов патрон е принц Филип…
Повечето средни училища и колежи в Англия приемат с изпит по английски език и математика. Обикновено се прави и интервю. За българските стандарти таксите са високи, но всички училища обявяват стипендии за академични постижения и за изяви в областта на спорта, и изкуствата. В някои случаи стипендиите смъкват до 50 на сто от таксата.”НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11