6/2013 - 22/03/2023 17:28

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

561
Да им полеем вода за късмет

(Дата: 2013-06-14) || (Брой: 6/2013) || Автор: Дарби

Настъпи краят на учебната година! Някои с мъка ще промърморят: „Остават още цели две седмици!” На тях ще отговоря: „Вижда му се краят!”. Но има други, които вече напуснаха учебните стаи, изживяха притеснението на зрелостните изпити и сега с нетърпение очакват да получат в ръцете си „Диплома”. Първо голямо изпитание, първи голям успех или първо голямо разочарование.

Сега, когато вече не са ученици, в душите им започва да се промъква и мъничко тъга. Еуфорията на баловете отмина и остави след себе си леко тръпчивия вкус за нещо, вече приключило, нещо, което никога няма да се повтори отново. Чакали са дълго, постигнали са нещо, но сега вече им отварят вратите, за да продължат напред сами.И примамливо, и плашещо.

Тези дни са изпълнени с много емоции и за преподавателите. Вероятно си мислите: „Те са притръпнали”. Не е така! Сигурно по няколко пъти годишно са си казвали: „За този випуск няма да ми е толкова мъчно”, но когато настъпи мигът, чувствата те връхлитат изневиделица и отново те сварват неподготвен. Не може да бъде по друг начин, защото всеки преподавател, директор, всеки, работещ в училище, е вложил по нещо свое в тези деца. Пораснали деца!

 За тези преживявания разказва г-жа Бистра Илиева-управител на „Дарби колидж” и „Евростандарт”:

-Г-жо Илиева вече години наред изпращете зрелостниците от две училища. Какви емоции изпитвате?

-Вълнението, което изпитвам по време на церемониите винаги е голямо. Въпреки, че  съм управител, аз съм тясно свързана и с двете училища. Познавам проблемите на всеки ученик, следя личностното израстване на всички. Всяка година изпращам своите деца и изпитвам много гордост и мъничко тъга. Моите колеги-преподаватели и директори, също изпитват силни чувства. Виждам го в очите им, в треперещите им ръце, чувам го в гласовете им. Те са учители! Да учиш другите-това е призвание! Само влагайки душата си, можеш да докоснеш душата на другия. И винаги трябва да си нащрек, защото децата се учат не само от думите, а и от постъпките, от примера, който им даваме. Предстои ни да се разделим с още един Випуск, да им полеем вода за късмет и да ги изпратим по белия свят в търсене на …щастието, успеха, любовта. За нас те винаги ще са специални. Бих искала да запомнят това и когато се чувстват несигурни, да се обърнат към този спомен и да разберат, че няма други като тях.

-Вече започна приемът на ученици за следващата година. Какво искате да кажете на новопостъпилите?

-Предстои ви едно невероятно изживяване. Готови сме да си посрещнем и да споделим с вас всичко онова, което знаем и можем. Сърцата ни са отворени. Очакваме ви. Ще ви поведем по пътя, за който сме сигурни, че води до успех, ще ви разкрием красотата на доверието и отговорността, ще ви запознаем, с тези, които всяка година се връщат, за да ни кажат какво са постигнали, да ни споделят, че сме им липсвали, да се похвалят, да се оплачат и отново да продължат напред. Защото ние оставаме заедно, дори след като сме полели вода за изпроводяк.

-Благодаря Ви и от все сърце желая много успехи на всички ваши възпитаници.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11