10/2013 - 22/03/2023 18:14

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

581
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - Европейско изложение-октомври 2013

(Дата: 2013-10-15) || (Брой: 10/2013) || Автор: Дарби

26 октомври 2013, 11:00 – 19:00 ч. гр. СОФИЯ, хотел „Радисън”

На 26 октомври 2013 г. Консултантска къща „ДАРБИ” организира 3-то поред европейско изложение „Средно образование в чужбина”. Това е първият в новата Кандидат-ученическа кампания 2014 образователен форум, който дава актуална информация за новостите в света на средното образование, възможностите за обучение в елитни средни училища във Великобритания, Ирландия, Германия, Австрия, Швейцария, Испания, Америка. Всеки родител, който търси качествено средно образование за детето си, ще се информира за: условията за прием, настаняването и живота в пансионатните училища; необходимата езикова подготовка за кандидатстване; финансовите условия ; многообразието от стипендии  и много други. На изложението ще присъстват представители на реномирани пансионатни училища, които лично ще разговарят с желаещите да учат в чужбина и техните родители. А ето и основните акценти на изложението


 Акцент 1 -За първи път по време на изложението на родителите ще бъде дадена възможност да получат полезни практични съвети в „Училище за родители”. В отделните часове те ще могат да се информират за възможностите за обучение на техните деца в чужбина и в България. Темите ще представят: полезни техники за концентрация на ученика в учебния процес;  информация за предварителната подготовка за средните пансионатни училища в чужбина, както и за образователните програми GCSE, A Level, IB, Abitur, American High School Diploma и др. Ще бъде направен сравнителен анализ между българската и английската образователни системи; ще се акцентира върху академичната подготовка и професионалното развитие като възможности в средното образование; ще се обърне внимание и върху нови програми за изграждане на езикови компетенции.
Акцент 2 -Новост на изложението е възможността желаещите кандидат-гимназисти да направят два вида пробни тестове. Първият вид тестове - по български език, както и по математика, са разработени изцяло по изискванията на програмите на МОН за кандидатстване след 7-ми клас по българската образователна система. А тестовете по английски език и по математика, са подготвени според изискванията на Cambridge International Examinations Board и са валидни за кандидатстване в пансионатни училища от чужбина.

Важно! Представилите се най-добре на тестовете ученици ще имат шанса да бъдат представени на български или чуждестранни пансионатни училища, които предлагат стипендии.

 Акцент 3 -По време на изложението посетителите ще бъдат запознати и с новите пакетни програми на „Дарби” за езикови ваканции – лято 2014г. Всеки посетител, който запише детето си в групова езикова програма, получава 3 % отстъпка.
Във Варна на 31 октомври 2013г., от 18,00 ч. на презентация ще бъдат представени условията за кандидатстване, прием, нива на обучение и видове образователни системи в пансионатните училища. Всеки родител, който няма да има възможност да посети изложението в София, е поканен да се регистрира и да присъства на тази презентация. В нейната програма ще участва и г-н Джайлс Уилямс, директор на пансионатното училище Brooke House College от Англия, който ще запознае с условията за участие в ежегодния конкурс  за  академични и футболни стипендии за български ученици. Ще има възможност за индивидуални консултации.
Регистрация  за участие на  изложението в гр. София-26 октомври и
презентацията в гр. Варна- 31 октомври можете да направите ТУК

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11