01 / 2008 - 24/04/2024 22:14

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

73
Езикова ваканция в чужбина - една уникална емоция

(Дата: 2008-01-21) || (Брой: 01 / 2008) || Автор: ДАРБИ


 Карстен Х. Тешнер (28) е Маркетинг мениджър в централата на Sprachcaffe Languages PLUS във Франкфурт и работи за компанията от четири години. Притежава университетски дипломи по туризъм, чужди езици и икономика. Изучаването на чужди езици е неговата страст и това много му помага за работата в Sprachcaffe, а той от своя страна е благодарен, че има възможността да работи с толкова много хора, които споделят привързаността към чуждите култури и езици.

 

Г-н Тешнер, можете ли да ни представите накратко Sprachcaffe Languages PLUS и да разкажете на нашите читатели за възможностите за езиково обучение с Sprachcaffe?

Sprachcaffe Languages PLUS е езиков туроператор, основан в Германия, който притежава 22 отлични центъра в удивителни дестинации. Нашите ученици могат да изучават английски език заедно с нас в Лондон, Брайтън, Ексмаут, Малта и Торонто. Училищата ни по испански език са в Мадрид, Малага, Барселона, Палма де Майорка и екзотични дестинации, като Хавана (Куба), Плая дел Кармел (Мексико) и красивия остров Флорес (Гватемала). Курсове по френски имаме в Париж и Ница, а по италиански език- в Рим, Флоренция и Калабрия. Предлагаме немски език във Франкфурт и Дюселдорф, португалски в Салвадор да Бахия (Бразилия) и дори езици като арабски- в Рабат (Мароко) и китайски- в Бейджин. Консултантска къща за образование в чужбина "ДАРБИ" предлага нашите програми на българския пазар и може да е изключително полезна на всички желаещи да се запишат по някоя от нашите изключителни програми.

Вече години наред множество млади хора от цял свят се обучават и забавляват с програмите на Sprachcaffe. Какво трябва да предлага един езиков център, за да се нареди сред лидерите в бранша?

Тази година Sprachcaffe празнува своята 25-та годишнина и дори само този факт говори много. Във всички случаи едно уважаващо себе си езиково училище трябва да предлага цялото разнообразие от курсове, между които курсистите да изберат най-подходящата за себе си програма, а също така и различни възможности за настаняване според индивидуалните нужди на всеки - защото едни предпочитат уюта на приемното семейство, а други ценят свободата, която дават общежитието или студентските апартаменти. В пакетните ваканционни програми за ученици задължително се включва хранене три пъти на ден, докато на останалите курсисти се дава право на избор как да организират менюто си. То покрива всички техни нужди, но все пак остава изборът от страна на клиентите относно това кои услуги биха искали да резервират.

 Летните ваканционни програми стават все по-популярни сред българските ученици. Бихте ли описал как протича един типичен ден от ваканционния курс на Sprachcaffe в Малта и каква е тайната на успешния езиков курс за тийнейджъри?

Езиковите програми за ученици са истинско предизвикателство. От една страна, родителите с пълно право очакват най-високо качество на услугите за техните деца, а в същото време учениците искат една незабравима ваканция, така че са налице голям брой ключови фактори за успешна лятна програма.
Sprachcaffe Languages PLUS е с големи амбиции по отношение на програмите за ученици и поради тази причина организираме ваканционни курсове от повече от десет години. Разполагаме с нужния ресурс от квалифицирани преподаватели, а също и с екип от добре обучени ръководители на групи, осъществяващи развлекателната част от програмата.

Типичният ден започва със закуска в големия ресторант, който се намира в кампуса или в приемното семейство (според предпочитаното настаняване). Следват учебните занятия, които приключват обикновено до 12:00 или 14:30ч. - в зависимост от интензивността на курса - тъй като курсистите избират между четири и шест урока на ден. След обяд нашите ръководители на групи вече имат готови запланувани забавни занимания в басейна или на спортните площадки точно до него. Понякога се организират полудневни екскурзии до близките забележителности или се планува пазаруване във Валета. През уикендите използваме целия ден за екскурзии до съседния остров Гозо или до други вълнуващи места в Малта. Щом слънцето залезе, настъпва време за вечерните занимания - всеки вторник има караоке вечер, всяка сряда е комедийната вечер, а в събота има шумна дискотека.
И така учениците биват въвлечени във вихъра на забавлението още от самото си пристигане и остават в плен на силните емоции до края на ваканционната програма. В същото време целият екип, ангажиран с езиковия лагер, е неотлъчно до децата, за да се гарантира тяхната безопасност и сигурност във всеки един момент и родителите да са спокойни, че макар и далеч от дома, децата им са в добри ръце.

Какво трябва да се вземе предвид при избора на езикова ваканция?

Всички ученици имат съвършено индивидуални нужди и желания. Sprachcaffe Languages PLUS се старае да посреща тези нужди и изисквания с цялото необходимо внимание.
Първото решение, което учениците трябва да вземат, разбира се, е какъв език ще изучават и в коя страна, тъй като в рамките само на нашата организация се предлага широк набор от атрактивни дестинации за много различни езици.
Ключов въпрос е продължителността на престоя. Повечето ученици прекарват две или три седмици в езиковата програма в рамките на собствената си лятна ваканция. Естествено валиден е принципът: колкото по-дълго остават учениците, толкова по-осезателно се подобрят езиковите им умения, но въпреки това оптималният престой за един ваканционен курс е между две и четири седмици. Ето защо ние предоставяме тотална гъвкавост по отношение на продължителността на програмата и предлагаме специално изготвени курсове за всякакви нужди.
Когато вече имате отговор на въпросите "къде" и "колко", трябва да решите кой вид настаняване ви приляга най-добре. Откакто Sprachcaffe разполага със свои собствени апартаменти и студия сме щастливи, че бихме могли да предоставим широк кръг от възможности, които също така покриват всякакъв тип бюджет. Една езикова програма е финансова инвестиция, но повече от всичко друго това е инвестиция в бъдещето на вашето дете. Тези програми са далеч повече от едно просто изучаване на езика и ваканционно забавление, те са опит, от който учениците ще се възползват във всеки аспект на живота си.

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11