4/2016 - 22/03/2023 18:59

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

821
Конференция на тема: „Възпитание в българското училище. Изграждане на морални ценности и национална идентичност”

(Дата: 2016-04-13) || (Брой: 4/2016) || Автор: Дарби

Фондация ”ДАРБИ” се грижи за духовното и нравственото възпитание на нашите деца и техните таланти. Смятаме, че преподаването на Религия е добра практика, която дава добри резултати и си заслужава да бъде насърчавана. Ето защо горещо заставаме зад г-н Петър Паунов, кмет на Община Кюстендил, чиято идея е религията да навлезе задължително в учебните програми в нашите ОУ и СОУ. Целта е да покажем и изтъкнем ролята и значението на обучението по религия и религиозното възпитание за младия човек, днес в днешното секуларизирано и плуралистично общество. Да покажем и добрите практики в тази насока, за да можем да ги мултиплицираме и в други общини.
Зад идеята застанаха много професори и доценти от Софийския университет, които ще изнесат доклади по темата. Поканено е и Министерството на Образованието и науката за участие в конференцията, с цел да се ангажират със становище, как ще бъде изработена програма, ще бъдат ли отпечатани учебни помагала за учителите и учениците.
Ще дадем думата на г-н Петър Паунов, кмет на Община Кюстендил, който ще представи проекта на Общината, одобряването на програма и издадени учебни помагала по предмета Религия. Ще има дискусия по практическата част: часовете по Религия и възникнали въпроси по представения проект. Заявяване на желания от страна на други кметове от страната за внедряване на този проект и в тяхната община.


За патрон на Конференцията са поканени г-жа Меглена Кунева – Заместник министър - председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси и Министър на образованието и науката, и г-жа Мая Манолова – Омбудсман на Република България. Поканили сме хора от бизнеса, директори и учители, представители на пресата, издателства, за да намерим път и начин за издаването на такива учебници. Към идеята се присъединиха и продължават да се присъединяват и други съмишленици.
Нашата цел може да се постигне като се обединим в името на разработването на програма и отпечатването на помагала. Предметът Религия трябва да бъде активно равнопоставен с другите учебни предмети, като това ще помогне на нашите деца да изградят духовна зрялост и национална идентичност. Можем и трябва да обединим нашето общество към идеята, че децата ни трябва да бъдат възпитавани в морални ценности в нашето училище, да им предадем традицията, която от векове е оформила човека като устойчива и градивна личност.
          Конференцията се организира от Фондация ”Дарби” и Община Кюстендил, ще бъде осъществена с подкрепата на много неправителствени и бизнес организации, както и с  медийната подкрепа на БНТ.
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11