05 / 2008 - 30/11/2021 17:23

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
КАРИЕРА - АРХИВ

114
Интервю за работа – решаващата стъпка към успеха!

(Дата: 2008-06-03) || (Брой: 05 / 2008) || Автор: ДАРБИ


Не е лесно да се стигне до интервю. Убедете се, че няма да си пропилеете шанса, когато се изправите пред човека срещу Вас!

Всичките ви усилия, свързани с Вашето кандидатстване за дадена позиция вече са приключили. Всичко, от което имате нужда сега е стилен костюм, голяма усмивка и няколко отговора. Тук ще зададем на кандидатите някои от традиционните въпроси, задавани на интервю за работа, така че да не се разочароват на истинското такова
.
       

1. Разкажете ни нещо за себе си. Това е вашата голяма възможност да се продадете, така че - направете го! Посочете уменията си, личните си качества, които са важни за позицията, за която кандидатствате. Интервюиращият иска да знае как ще влезете в тази роля, така че покажете му една реална ситуация, за да покажете силните си страни.
2. Какво мислят Вашите колеги за Вас? Трябва да имате предвид, че интервюиращият иска да разбере дали можете да се прецените от трета независима гледна точка, да се видите през очите на Вашите колеги. Това показва, че Вие имате достатъчно самоувереност. Трябва да имате самочувствието да кажете как според Вас Вашите колеги виждат силните Ви страни и сфери на развитие.
3. Защо искате да получите тази работа? Това е основен, но много важен въпрос. Обикновено работодателят иска да види, че кандидатът е мислил за тази позиция, за компанията, за бранша.
4. Какво Ви стимулира да постигате целите си? Интервюиращият иска да види, че наистина сте компетентни и притежавате определени качества, като, например, мотивация и отговорност. Възможен отговор на този въпрос е, че можете да се справите със задълженията си добре и, че сте най – ефективни, когато сте наистина натоварени.
5. Разкажете ни за някакъв проблем, с който сте се справили? Най – често работодателите искат да разберат как сте подходили към определен проблем и какви умения сте използвали, за да стигнете до адекватно решение. Трябва да покажете, че можете да реагирате бързо в ситуацията, че сте способни да поемате рискове и да мислите извън рамките на проблема.
6. Какви са Вашите слаби страни? Най – очевидният отговор на този въпрос е „Подобни въпроси не ми харесват”. Най – доброто, което можете да направите в такава ситуация е просто да изброите няколко области, в които имате нужда от обучение, за да получите работата.
7. Защо сте избрали да поемете по този професионален път? На този въпрос би могло да се отговори, че това е сфера, в която най – добре бихте могли да покажете способността си да си поставяте ясни цели и да вземате добре обмислени решения. Това е най – добрият отговор, когато сте попаднали в ситуация, в която трябва да покажете, че можете да се възползвате от всяка една възможност.
8. Как се виждате след пет години? Повечето работодатели търсят общи амбиции с кандидатстващия. Така че е добре да кажете, че искате да заемете мястото на интервюиращ, ако това наистина е реалистична за Вас цел.
9. С какви предизвикателства смятате, че ще се сблъскате в тази организация? Най – често работодателите искат да видят, че сте направили проучване за компанията, в която кандидатствате и, че имате достатъчно добре развито комерсиално чувство, че да си направите изводи от това проучване.
10. Какво е “Яфа кейк” – бисквита или торта? Когато интервюиращите Ви зададат някой странен въпрос, те искат да видят как реагирате, когато сте под напрежение. Важното е да не изпадате в паника, а да помислите малко. Говорете, докато мислите и дори да не знаете верния отговор, просто предположете нещо.

Въпроси, които работодателите искат Вие да им зададете…
1.
Каква е следващата стъпка и ще получа ли някаква обратна връзка от това интервю?
2. Какви са възможностите за професионално развитие?
3. Ще има ли ментор, който да следи моето развитие?
4. Как се определя кариерното ми развитие?
5. Защо трябва да избера Вашата компания пред останалите?
6. Как Вие измервате успеха?
7. С какво се занимават в момента онези, което преди са заемали длъжността, за която кандидатствам?
8. Какво ще е най – голямото предизвикателство, пред което ще се изправя през първите шест месеца?


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11