03 / 2009 - 24/04/2024 21:16

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
КАРИЕРА - АРХИВ

171
Work & Study програма в Лондон

(Дата: 2009-03-16) || (Брой: 03 / 2009) || Автор: ДАРБИ


Практическият опит – врата към професионализма 


Младите хора по цял свят пътуват все по-често и мобилността се простира върху най-разнообразни области и дейности – екскурзии, езикови курсове зад граница, обучение в чужд университет или средно училище, участие в различни програми за международен обмен и много, много други.
В последните години голяма популярност придоби и участието в различни работни програми целящи да изградят у младите хора практически умения и опит придобити в реална работна среда. Тези програми са известни под различни наименования:
“студентски бригади”, “интерншип”, “сандвич програми”, “работни стажове”, а същността им също варира в зависимост от това дали са включени и теоретични занятия, езикови курсове, посещения на различни институции водещи в своя бранш. Съществува и разграничение в зависимост от това дали се полага доброволен труд или за отработените часове се получава заплата.
Пълноправното членство на България в Европейския съюз увеличава шансовете на българските младежи да се възползват от всички тези възможности.
Заедно с Консултантска къща „Дарби” ще Ви отправим предложение за Work & Study програма в Лондон, която съчетава усъвършенстването на езиковите умения и възможността за работа. Ако имате нужда от повече информация, обърнете се към консултантите на „Дарби” за повече информация. 
Програмата е насочена към всички заинтересовани, навършили 18 години.                        
Лондон е космополитен град с огромен брой културни и исторически забележителности.През Лондон тече река Темза, над която са построени множество мостове. Най-известният сред тях е Тауър Бридж (Tower Bridge), построен през 19-ти век до крепостта Tower of London, откъдето носи и името си. Огромна забележителност в Лондон са музеят с восьчни фигури на Мадам Тюсо, Британския музей и Природоисторическия музей, включващ 4 зони, Бъкингамския дворец и др.

 
 
Разположен в предградието Lewisham
в Югоизточен Лондон, Twin English Centre е на 10 мин път от London Bridge с влак и на 5 мин от Greenwich с трамвай. Има също и редовен транспорт с отправни точки навсякъде в Лондон. Центърът е разположен на втория етаж в ремонтирана сграда. Разполага с 9 обширни класни стаи, с фоайе за обучаващите се, голяма кухня, която е на разположение на всички с отделно място за хранене и такова с компютри, с безплатен интернет достъп.
Всички преподаватели са квалифицирани професионалисти, както и  native speakers, използващи индивидуален подход към всеки един участващ в програмата. Поради различния си опит и интереси, предлагат и разнообразни теми, поради което дискусиите и методите, които използват в работата си, са също толкова интригуващи и ползотворни.
Програмата се състои от 14 седмичен курс по английски език в Лондон, последван от 16 седмици платена работа в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантъорството.
През първите 14 седмици, настаняването е в семейства-домакини, като участниците самостоятелно си осигуряват храненето. През следващите 16 седмици, то се осигурява или от работодателя срещу символична сума или от самите Вас.
По време на езиковия курс, участниците имат право на 20 часа работа на седмица (след получаване на Жълтата карта, даваща право за работа), като възможни позиции по време и след приключване на обучението са следните: сервитъори, бармани, камериерки, пиколо, нощни пазачи, работа в кухня и др. Позицията се определя от предишен опит, ниво на владеене на английски език, както и работните позиции, които са налични в момента. Заплащането за участници  над 22 години във Великобритания е 5.52 GBP на час, а за участници между 18-22 години е 4.60 GBP на час.
Програмата е целогодишна. Всеки понеделник започват обучителни курсове. Вече включилите се участници в тази програма показват изключителни постижения в усвояването на езика като за кратко време демонстрират значителен напредък- например Арам Мухибян, който само за един месец премина от ниво Upper-Intermadiate в ниво Advanced. Това можете да постигнете и Вие, записвайки се за тази програма.

Допълнителна информация можете да получите в личен разговор с консултантите на Darbi-ESHSA на телефон 02/988 0340 или e-mail: eshsa@eient.bg. 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11