10/2010 - 16/07/2024 15:05

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
КАРИЕРА - АРХИВ

330
За да сте добре информирани…

(Дата: 2010-12-15) || (Брой: 10/2010) || Автор: Дарби


Средно образование!

Важно, интересно, любопитно!!!

Искат да правят GCSEs и A-levels по подобие на азиатските квалификации

В законопроект за образованието, който ще бъде публикуван в началото на 2011 г., британското правителство ще очертае планове как квалификациите на учениците в Азия да се използват като критерий за промяна на Sats тестове, GCSEs и A-levels.

прочети повече>>

Латинският език влиза в програмата на началните училища в Англия

Британското правителство отстранява пречки, свързани с правилата за училищната програма, за да може латинският език да се преподава в началните училища и после и като част от английската училищна подготовка.

прочети повече>>

Древният гръцки измества френския, немския и испанския език

Началните и гимназиални училища в Алглия ще могат да преподават класически езици, като древен гръцки и латински, вместо френски, немски и испански език. Това предвиждат реформи, целящи да дадат на учениците по-задълбочена подготовка.

прочети повече>>

Оценяват британските училища на база 5 предмета

За първи път британските училища ще бъдат оценявани въз основа на броя тийнейджъри, получаващи добри GCSEs в пет основни дисциплини – английски, математика, наука, език и хуманитарен предмет. Латинският и древният гръцки ще се броят към изискването за език.

прочети повече>>

Искат да направят историята задължителен предмет на Острова


С писмо до министъра на образованието на Великобритания, делегация от академици и учители призоза предметът история да се направи задължителен до 16-годишна възраст, за да се преобърне „катастрофалният срив” по дисциплината.

прочети повече>>

В Англия забраняват повторното явяване на изпит

Ще се забрани на учениците в Англия да държат изпити повторно, след като се появиха критики, че сегашната система подкопава получените квалификации. Цифрите показват, че 75% от A-level учениците са се явили на изпит по даден предмет два пъти миналата година.

прочети повече>>

В Англия съкращават учебната програмата за сметка на спорт, изкуство и излети

Учебната програма на училищата на Острова ще бъде намалена, за да имат учителите повече време през деня да преподават спорт, изкуство и да организират излети.

прочети повече>>

Науките губят за сметка на глобалното затопляне и ядрения въпрос

Практическата работа по научните дисциплини е изместена от дебати за глобалното затопляне, ядрената сила и околната среда, тъй като учителите се опитват да направят часовете по-свързани с живота на учениците. Това разкрива проучване на програмата в училищата в Англия.

прочети повече>>

Индийци преподават математика по Skype

Британска компания вербува и обучава учители по математика от Индия, които да дават уроци по Skype на ученици на възраст от 7 до 16 години. Все повече начални училища се възползват от онлайн услугата.

прочети повече>>

Шанхай първи в класация на Програмата за оценяване на международни ученици


Шанхай е на първо място в класацията на Програмата за международно оценяване на ученици, която провери 470 хил. 15-годишни ученици от 65 държави с тестове по математика, наука и за грамотност. Следван е от Южна Корея, Финландия, Хонконг, Сингапур, Канада, Нова Зеландия, Япония, Австралия и Холандия.

прочети повече>>

Олимпиада на занаятите в Лондон през октомври 2011 г.

През октомври 2011 г. Лондон ще събере младежи от цял свят на възраст от 18 до 24 години, които желаят да демонстрират уменията си в даден професионален занаят. Форумът ще продължи 4 дни като участниците се състезават за време пред публика.

прочети повече>>

Челен опит при назначаването на учители в независимо училище в Бристол

В Bristol Grammar School от три години е въведена практиката при назначаване на учител учениците да сформират собствен панел и да подготвят въпроси за кандидата. Председателят на панела докладва за решението им и то се взима под внимание от училищното ръководство.

прочети повече>>

В Англия правят Национално училище по мебели

Buckinghamshire New University и Oxford and Cherwell Valley в Англия откриха миналия месец Национално училище по мебели. Заедно, учебните заведения ще предложат пълната гама на обучение в дървения и други занаяти: от професионални сертификати през бакалавърски и магистърски степени до проекти за докторантура.

прочети повече>>

Висше образование!!!

Важно, интересно,любопитно!!!

В Оксфорд и Кеймбридж закъсват, защото идват разглезени от училище

Нарастващ брой студенти, приети в Оксфорд и Кеймбридж, се обръщат за помощ към съветници, защото не могат да се справят с модулите. Причината е, че учителите раздробяват на‘хапки’ GCSEs и A-levels, за да могат учениците по-лесно да ги минат.

прочети повече>>

От Оксфорд зоват да се гледа произходът на кандидатите


Директорът на отдела по прием в Оксфорд заяви, че университетите не трябва да взимат под внимание статуса на училището на кандидатите, защото ученици с добри оценки от училища с по-нисък статус „може да имат повече потенциал”, от тези с подобни резултати от елитни училища и колежи.

прочети повече>>

От UCAS искат приемът в университети да е след получаването на окончателните оценки при завършване на средно образование

Главният изпълнителен директор на UCAS настоя Великобритания да премине към система на прием след получаването на окончателните оценки. Към момента, заявленията се подават на база на прогнозирани резултати, но половината от очакваните оценки се оказват грешни.

прочети повече>>

Годишна корекция за прага за изплащане на студентския заем


Прагът от £21 000, над който завършилите в Англия ще започват да изплащат студентския си заем, ще се покачва в съответствие с инфлацията и доходите всяка година, а не на 5 години, както бе първоначално обявено.

прочети повече>>

Увеличението в университетските такси не засяга студентите в Уелс

Студентите в Уелс няма да бъдат засегнати от рязкото повишаване на таксите за университетите. Близо 90 000 студенти годишно ще бъдат субсидирани от уелското правителство.

прочети повече>>

САЩ, UK, Канада, Германия и Франция - топ 5 за MBA

Процентът на заявилите желание да кандидатстват за MBA в САЩ е паднал от 80% през 2008 г. до 60% през 2010 г. В момента топ 5 на дестинациите за Магистратура по Бизнес Администрация са: САЩ, Великобритания, Канада, Германия и Франция.

прочети повече>>

Завършилите география с най-добри перспективи на пазара на труда

На завършилите география им е значително по-лесно да намерят смислена работа, отколкото на останалите. Официалните данни сочат, че едва 7,4% от тях са били безработни 6 месеца след дипломирането, сравнено с 8,9 % от студентското тяло като цяло.

прочети повече>>

От септември Англия с първия Университет по футбол


През септември, английският футболен клуб Burnley FC, съвместно с неназован още университет, отваря първият в страната университет по футбол, който ще се казва University College of Football Business (UCFB). Студентите в него ще се фокусират върху усвояване на бизнес и оперативната страна на индустрията.

прочети повече>>


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11