3/2011 - 22/06/2024 21:41

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
КАРИЕРА - АРХИВ

359
За да сте добре информирани…

(Дата: 2011-03-16) || (Брой: 3/2011) || Автор: Дарби


Средно образование!

Важно, интересно, любопитно!!!

България!!

Учениците от професионалните гимназии да могат да избират за втори държавен зрелостен изпит предмет, по който са специализирали през петте години обучение. Това се обмисля да залегне в законопроекта за училищното образование - каза днес просветният министър Сергей Игнатов. По думите му е възможно до 2-3 години матурите да изместят кандидатстуденските изпити, предаде БНР.

Около 800 зрелостници годишно в България получават немска езикова диплома, заяви в Перник Михаела Фрьомер - консултант за обучение по немски език в посолството на Германия.

прочети повече >>


Елитните френски колежи се противопоставиха на плана на президента Саркози да бъде фиксирана квота за студенти от по-бедни семейства. Според учебните заведения това ще влоши качеството на образованието.

прочети повече >>


Европа и света!!!

Приблизително във всяко осмо европейско домакинство расте дете под шестгодишна възраст. 19 милиона, т.е. всяко пето от тези деца, са застрашени от бедност. Днес за първи път Комисията дава начало на план за действие, чрез който на всяко дете да се даде по-добър старт в живота и да се положат основите за ефективно учене през целия живот, социална интеграция, личностно развитие и пригодност за заетост на по-късен етап в живота, съобщава Рапид.

прочети повече >>

Качеството на професионалното образование в Европа трябва да се подобри и да отговаря на потребностите на пазара на труда

прочети повече >>


Висше образование!!!

Важно, интересно,любопитно!!!

България!!!

РЕШЕНИЯ НА ВИСШИТЕ УЧИЛИЩА ОТНОСНО ПРИЕМАНЕТО НА ДЪРЖАВНИТЕ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИ.

прочети повече >>

Образователният министър Сергей Игнатов анонсира "разтърсваща реформа във висшето образование". Тя ще се изразява в закриване на излишни специалности във ВУЗ-овете.
http://news.bpost.bg/education/

При огромен интерес се проведе първата среща на българските студенти в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, организирана от  Посолството на Република България в Лондон.
прочети повече >>

Европа и светът!!!

Съветът по образование, младеж, култура и спорт на своето редовно заседание на 14 февруари 2011 г. в Брюксел одобри Заключения  за ролята на образованието и обучението за изпълнение на Стратегията „Европа 2020”.  
прочети повече >>


ИНФОРМАЦИЯ относно подготовката на изложение на европейското висше образование в университета „Мейджи”, Токио, в периода 12-13 май 2011 г.

прочети повече >>


Европейският съюз започна да развива своя система за категоризация на университетите, която да е адекватна на международните. По този начин Европа се надява да затвърди икономическата си и политическа мощ на световната сцена.

прочети повече >>


Университетите в Англия ще трябва да свият значително бюджета си, след като министърът на икономиката лорд Питър Менделсън оряза милиони от средствата за образование. В резултат на решението му се очаква някои департаменти да затворят.

прочети повече >>

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11