10/2011 - 09/12/2021 14:42

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
КАРИЕРА - АРХИВ

421
За да сте добре информирани…

(Дата: 2011-12-16) || (Брой: 10/2011) || Автор: Дарби


Средно образование!
Важно, интересно, любопитно!!!

На 14 ноември 2011 г. заместник-министъра по труда и социалните въпроси Валентина Симеонов и председателят на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани представиха Проекта за нов закон за детето в МТСП.
http://www.raabebg.com/

В новия Закон за училищното образование се предвижда да има инспектиране на училищата, което да се извършва от Национален инспекторат по образованието, който ще е "изнесен" ...

http://education.actualno.com/

Министерският съвет взе решение за актуализиране на Списъка на средищните училища в страната за учебната 2011-2012 г. Според документа общият брой на средищните училища в България е 800. В тях се обучават 202 905 ученици, от които 44 031 са пътуващи.
http://www.raabebg.com/

На свое заседание от 23 ноември 2011 г. Министерски съвет одобри актуализиран списък на защитените училища за учебната 2011-2012 г. В него са включени нови 17 общински училища, в които се обучават 1171 ученици. От списъка отпада едно училище поради приключил пътен ремонт.
http://www.raabebg.com/

80% от българските учители твърдят, че уроците, които преподават, са неразбираеми за децата. Това сочат резултатите от изследване, поръчано от Комисията за защита на потребителите.
http://www.novini.bg/news/

Учениците ще имат часове по здраве От следващата година учениците от 1-ви до 12-и клас ще изучават здравно образование, предвиждат подготвяни промени от министерствата на образованието и здравеопазването.
http://edu.dir.bg

Откриха Руски център в Столичната библиотека.  Изграден е с финансовата, организационната и методическата помощ на Фонд „Русский мир”, от руска ...

http://education.actualno.com/

Висше образование!
Важно, интересно, любопитно!!!

Университетът в Харвард за първи път от осем години насам не е лидер в световния рейтинг на Times Higher Education. Той се съставя от едноименното британско издание въз основа на данни, предоставени от агенцията Thomson Reuters.
http://www.dnes.bg/obrazovanie/

Висше образование с бакалавърска степен ще може да се получава и за три години. След тях, младежите ще получават диплома по професионално направление и ще имат право да учат още 2 години за магистри по същата професия. Промяната е записана в проекта на Закона за университетите, който предстои да бъде обсъден от министрите. Въвежда... »
http://my-bg.info/category/obrazovanie

  Лондонският "Импириъл колидж", който е водещият университет по наука и технологии в Европа, иска да привлече най-умните български студенти по инженерни специалности и обявява първата си стипендия за български ученици. Стипендията е предназначена за ученици от семейства с ниски доходи, които посещават държавни училища.
http://edu.dir.bg

Българо-американската комисия за образователен обмен "Фулбрайт" и бизнес колеж "Прайс" към университета на Оклахома в град Норман предоставят стипендия за магистърска програма по бизнес администрация. Намерете в ЕВРОПА.дневник.б...
http://www.topnovini.com/

Европейското радио Eur@dioNantes в град Нант обяви конкурс за стажанти. Програмата ще започне на 27 февруари 2012 г. и ще продължи до 13 юли 2012 г. Одобрените кандидати ще получават възнаграждение в размер от 417 евро на месец. Информац...
http://www.topnovini.com/

Конференцията "Световният диалог за бизнеса" ще се проведе на 14 и 15 март 2012 г. в Колон, Германия. По време на форума представители на бизнеса, икономиката, науката и политиката ще обсъждат със студенти въпроси от значение за икономик...
http://www.topnovini.com/

Комисията по образование, култура, младеж и международно сътрудничество в Страсбург предлага платен стаж за студенти. Информацията е публикувана от Mladiinfo.
http://www.topnovini.com/

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11