01 / 2009 - 24/04/2024 23:04

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

148
Въпрос на избор!!!

(Дата: 2008-12-15) || (Брой: 01 / 2009) || Автор: ДАРБИDarbi College навлезе във втората си учебна година – с три пъти повече ученици и още по-големи амбиции да продължи да се доказва като различното училище – училището, което насочва и подпомага младите хора в тяхното кариерно развитие, давайки им шанс да бъдат приети в топ-университетите на света.

Макар и все още в „бебешка” възраст ние постигнахме първите си сериозни успехи – отлични резултати на финалните годишни изпити  за първата година и най-висока успеваемост на международния изпит по английски eзик IELTS за страната. Учениците от първия ни випуск се готвят за прием в избраните от тях университети и се изправят пред все по-сериозни и по-сериозни предизвикателства. Новите ни възпитаници  пък откриват големия свят от възможности, които „Дарби” им предлага.  В този брой правим отчет на постигнатото и разсъждаваме докъде стигат мечтите с момичетата от A2, докато  Стефани от  AS разказва за първата си среща в Академията за протокол и етикет.

   

Интервю с Елена Петкова- ученичка в Darbi College

  

Eлена, ти си в Darbi College от една година, но вече показа   забележителни резултати – „А” на финалния изпит по  литература за годината – един от най-трудните изпити за самите англичани- и „В” на изпита по история. Каква е рецептата за този наистина голям успех?

 

 

Не знам дали има точна рецепта за успех. Лично за мен добрите резултати идват след упорит труд, понякога дори с цената на часове сън или компромиси. Но има нещо, което е абсолютно задължително – да харесваш това, което правиш, а A-level дава възможност да се концентрираш именно върху интересите си – върху любимите си дисциплини.

  Освен отличното представяне на британските изпити A-level, ти показа и един от най-високите резултати на международния изпит по английски език IELTS – 8.00 по девет степенната скала . Какво беше твоето ниво на езика в началото и как постигна този резултат?

  Не мога да кажа, че когато започнах подготовката си за IELTS английският ми беше отличен, но след запознаването с формата на изпита и след многобройните упражнения в часовете с г-жа Тони Цанова, нещата просто се получиха.  И тук, както при всичко друго, се иска труд, защото високия  резултат е отговор на положените усилия. 

  Накрая, но не на последно място, нека обясним за всички, които все още се колебаят къде да учат – защо A-level и защо в  Darbi College?

  Изборът на образованието е нещо много индивидуално и всеки прави своя избор, но мисля, че Darbi College е полезното място за всички онези, които искат да учат в чужбина и особено във Великобритания.

      Къде и защо”
               Гергана Георгиева- ученичка в Darbi College   

 

         От самото начало, след като бях приета в Darbi College, получавах много и различни съвети къде и как да продължа своето образование. Според едни Великобритания е била и винаги ще бъде най-доброто място за получаване  на висше образование. Според други най-добре е да се вслушам в себе си, да обмисля  внимателно решението си, като събера цялата необходима информация – мястото на университета в класацията на най-добрите училища, постиженията на  неговите възпитаници и, разбира се, работното място, което те получават след завършване на това училище. Може би за всеки от нас това са най-сериозните и значими въпроси, които трябва да си зададем преди да направи своя избор за своето бъдеще.   

            Само че аз имам чувството, че тук нещо липсва. Струва ми се, че освен всички гореизброени критерии, има още нещо, което не бива да забравяме – това в какво училище ще бъдем следващите три или четири години е много важно, но… не по-малко важно е, че трябва да се чувстваме добре, в хармония със себе си.  Ето защо, освен разума, трябва да послушаме и сърцето си.   

            Аз съм пътувала много – почти във всички европейски страни и съм видяла едни от най-хубавите, най-забележителните и интересни места. Всички те, обаче, са различни, както нас- хората. Имат различна атмосфера, климат, свои черти. Освен че всички  имат обща валута (евро), едва ли има други   сходства. Само че защо в някои от тях се чувстваме като у дома си, а в други не. И аз, и вие трябва да изберем не просто мястото, където ще учим четири години, а следващия си дом.

            След всичко това аз съм сигурна, че всеки, който знае какво търси, ще го намери, независимо  къде и как. Така че, което и място да изберете – Великобритания, Франция, Италия, Бразилия, Русия, или дори Кения, или избор от още над 200 страни, помнете, че това е вашия избор и се изправете  е лице в лице  с него, защото това е вашия живот, не нечий друг.

 

     

           Вип академия за протокол и етикет «ЕВА КУВАНДЖИЕВА»

 

 Таксито спря пред изискания хотел «Радисън». Още с влизането ми на рецепцията ме посрещна усмихната жена  с въпроса: «Вие заАкадемията ли сте?» След това ме упъти към последния етаж, където са бизнес апартаментите. Със слизането от асансьора виждам табела   ВИП Академия за Протокол и Етикет «Ева Кованджиева» и лъчезарната Бистра Илиева.

            От представянето на г-жа Илиева стана ясно, че това е съвсем иновативно начинание, посветено на една изискана българка – Ева Кованджиева. Целта на академията е да въведе младите в обществото и да ги научи на обноски. Самото обучение е разделено на 10 сесии, всяка от които с различна тематика, например: «Как да избираме дрехите и грима си», което, убедена съм, ще се хареса основно на госпожиците, но ще е полезно и за господата.

            Идеята за Академията е чудесна и много полезна за всеки малд човек, но едва ли всички осъзнават колко важно би било за тях това обучение в бъдеще, затова ... заповядайте и се убедете сами.

                                                                                              Стефани Йорданова

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11