02 / 2009 - 22/06/2024 21:07

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

165
„На гости в Darbi College”

(Дата: 2009-02-16) || (Брой: 02 / 2009) || Автор: ДАРБИ               Darbi College е  партньор на едни от най-реномираните чуждестранни колежи, като Brooke House College, Newbury Hall International High School, Skola Group of schools, St. Michael’s College, International College Sherbornе  и други. Всяка година представители на тези училища посещават Darbi College като част от програмата за обучение и обмен на учители. Те не само участват в методически семинари относно последните новости в обучението, но и   провеждат часове с възпитаниците на колежа.  

              В края на миналата година гости в колежа бяха г-жа Мелани Ръмбъл – директор в  Newbury Hall International High school и г-н Линдзи Уебстър – директор на езиковия департамент на Brook House College.  С тях се срещна и разговаря екипа на редакционната колегия на Darbi College. Ето и техните впечатления за работата и атмосферата в колежа:

 

Г-жо Ръмбъл как оценявате постиженията на нашето училище?
-Това беше една прекрасна визита и чудесен начин да завърша моя престой в София. Вие трябва да се гордеете това, което сте направили и резултатите, които сте постигнали. Аз съм изключително впечатлена както от нивото на владеене на английски език на учениците тук, така и от тяхното отношение. Изглежда Вие сте успели за малко време да изградите чудесно училище.       

 Г-н Линдзи, вие сте учител по английски език и експерт в подготовката за изпит IELTS повече от три десетилетия. С какво според Вас този сертификат превъзхожда  TOEFL или  Advanced Certificate of Cambridge?
-Основната причина IELTS да стане толкова популярен и все по-търсен езиков сертификат е, че той е доказателство за академично ниво на подготвеност за най-добрите британски и световни университети. Системата на оценяване е изключително гъвкава и отчита и силните и слабите страни на всеки кандидат. Уменията за слушане, четене, писане и говорене се оценяват отделно и комплексната оценка се сформира на базата на представянето по всеки един  компонент. Според мнението на най-добрите експерти в света IELTS е универсалния езиков сертификат. 

Какви са вашите впечатления от подготовката за IELTS тук, в Darbi College?
Линдзи Уебстър
: Аз съм преподавал на ученици от много различни страни, но вие сте сред най-добрите. Когато аз и моите колеги идваме в България, ние винаги имаме много високи очаквания. Вие имате много силна традиция в обучението по английски език и се справяте на отлично ниво.  За мен е удоволствие да ви посещавам и да работим заедно, не само заради вашите знания, но и заради изключителното ви гостоприемство.  Аз обикновено не пожелавам късмет, защото той не е необходим, за да се представите добре на изпитите. Това, от което се нуждаете, е само много работа и вие го правите. Така че продължавайте!

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11