06 / 2009 - 27/02/2024 08:31

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

201
„На добър час” на випуск 2009

(Дата: 2009-06-17) || (Брой: 06 / 2009) || Автор: ДАРБИ  

Неусетно изминаха две години от мига, в който  първите ученици на Дарби Колидж прекрачиха прага на училището. Две години, в които те учиха много, бореха се с предизвикателствата на първата A-level програма в България и мечтаха заедно със своите учители - да бъдат не само част от първия британски колеж в България, но още на старта да достигнат най-високите резултати.

            Сега, след две години, техните успехи са вече факт. Елена, Гергана, Грета и Мирон постигнаха 83% оценки от „А” до „С” на изпитите на CIE в конкуренция с връстниците си от 157 страни от целия свят. Те направиха дори немислимото – 100% „А” на изпитите по бизнес и психология. Всички те вече имат своите оферти от най-престижните университети. След упоритата работа в Дарби Колидж през есента те ще бъдат вече студенти на University of Queen, University of Hull и University of Portsmouth. Там те бяха приети с едни от най-високите резултати, а Ели получи най-високата възможна стипендия, давана на източноевропеец от University of Hull

            Две години след началото  Дарби Колидж изпрати своите първи възпитаници – учениците, които вече записаха името си в историята на колежа. На 12 юни всички учители, родители и ученици се събраха в резиденция Бояна, за да кажат последно сбогом и „На добър час” на Елена, Гергана, Грета и Мирон. На този вълнуващ ден с нас бяха и приятелите ни от: Brooke House College,  Овергаз холдинг, Висшето училище по застраховане и финанси, издателство Макмилън и още много други. Всички те отправиха своите последни думи и пожелания към випускниците, а г-жа Ваня Кастрева – началник на РИО–София изпрати специален поздравителен адрес, в който им каза:

„ Учете и мечтайте, не спирайте да се развивате и вярвайте в прекрасното бъдеще, което ви очаква, защото полученото образование в Дарби е гаранция за това.”

            Абитуриентите на Дарби бяха поздравени от: г-жа Илиева – президент и управляващ директор на Дарби, г-жа София Желязкова – директор „Учебна дейност”, г-жа Тони Цанова – директор на езиковия център, Стефани и Глеб от първата AS година и г-н Светлозар Петков – бащата на Елена.  На изпроводяк, г-жа Илиева им връчи символите  на Дарби, специално изработени за този ден – медали с герба на колежа. От името на учениците говори Елена, която благодари на преподавателите си за всички красиви мигове и емоции през тези две години.

            На церемонията по изпращането на випуск 2009 бяха раздадени много нaгради. Елена, Гергана, Грета и Мирон получиха и награди за своите учебни постижения. Елена получи грамота и статуетка за изключително високите си резултати по социология, а Грета получи признанието на преподавателя си по психология. Мирон си тръгна щастлив с отличието за бизнес науки, а Гери – авторката на химна на колежа, бе отлична за нейната извънкласна дейност и принос към Дарби.

            Отличия получиха и ученици от първата AS година – Стефани Йорданова и Глеб Узунов за бизнес науки, а Божидар Шаприн за академичен прогрес.

            Тържествената церемония бе изпълнена с много вълнение, много радост и малко тъга, но накрая всички си обещаха „До нови срещи” – с нови успехи, нови поводи за  радост и вече с поглед към следващите – випуск 2010.

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11