09 / 2009 - 27/02/2024 09:02

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

226
CIE Global Perspectives Day в Дарби Колидж

(Дата: 2009-11-16) || (Брой: 09 / 2009) || Автор: ДАРБИ
 На 20 октомври 2009г. повече от 80 училища на Cambridge International Examinations от 30 страни взеха участие в Cambridge Global Perspectives Day. В дебатите online  се включиха представителите от Великобритания, САЩ, Нова Зеландия, Перу, Индонезия, Индия, Малайзия, Канада, Испания, Норвегия, Франция, Китай, Египет, Бразилия, Аржентина, Италия и много други. Българският участник в този отворен международен ден за online общуване бе Дарби Колидж.
Поради часовата разлика на практика денят започна в Columba College, Нова Зеландия и завърши в Churchill College, Мексико.
Учениците се включиха в online дебати с връстници от цял свят и дискутираха актуални обществено-политически и  социо-културни теми, като: „Един международен език е достатъчен и това е английският?”. Едновременно с дискусиите, всяко училище подготви свой-материал – статия по въпрос от глобален мащаб. Учениците на Дарби Колидж представиха своето мнение за икономическата криза и нейното отражение в България.
Други интересни дейности бяха качване на току
-що направени снимки от работния процес и общ дизайн ( на всичките 80 училища) на тениска.
В края на деня
Dr Kevin Stannard, директор в CIE каза: „ Това беше фантастична възможност ученици от цял свят да се свържат помежду си и да разговарят както по общи теми, така и за всичко, което ги вълнува. Така те развиват своето мислене и успяват да видят своето мнение като част от цялото. Освен всичко друго, това е и най-добрият начин да се развият уменията за разрешаване на проблемни ситуации, оценка и сравняване на мнения”.
Съвсем скоро предстои CIE да публикува e-вестник, съдържащ най-доброто. Надяваме се, че нашите материали също ще бъдат там. Стискаме палци да видим мнението на Елена Гяурова, Стефани Ковачева, Стефана Йорданова, Оля Спиридонова, Божидар Шаприн, Кирил Копрев и Теодор Тодоров на страниците на вестника.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11