3 / 2010 - 03/06/2023 11:35

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

257
Мотивирани, конкурентни, успешни

(Дата: 2010-03-16) || (Брой: 3 / 2010) || Автор: Дарби Краят на зимата и очакването за идващата пролет са едни от най-приятните мигове през годината, заредени с много нови надежди. Хубавите новини в Дарби Колидж обаче започнаха по-рано, като предвестник на пристигащата пролет. Само преди броени дни излезе официалната статистика на Cambridge International Examinations  за изпитните резултати от миналата учебна година. Постиженията и резултатите на възпитаниците на Дарби Колидж са повод за заслужено признание и гордост.

Учениците от първата (AS) година са показали средна оценка „В” на изпита по икономика – един от най-популярните, но и най-трудни тестове. Резултатите на Теодор Тодоров, Кирил Копрев и Стефани Йорданова са по-високи от тези на 58 % от всички положили този изпит.  Традиционно много добро е и представянето по психология, където средната оценка е „С” – резултат по-висок от този на 62% от всички кандидати.  Най-големи адмирации, обаче, заслужава представянето по математика – може би най-трудния предмет. За първи път тук възпитаниците на Дарби Колидж имат достигната оценка „А”, което е изключителен резултат и повод за заслужени поздравления за Кирил Копрев и неговия учител Ралица Александрова. Само една точка пък дели Теодор Тодоров от същата оценка.  И за него, и за Кирил съвсем скоро предстои да положат изпитите от втората (последна) година. Макар те да са смятани за по-трудни, ние – момичетата от редколегията на Дарби, стискаме палци и сме сигурни в успеха на нашите момчета, защото както каза Кирил „имаме най-добрия преподавател по математика”.

Същото мнение за преподавателя си по литература – г-жа София Желязкова, със сигурност споделят и момичетата от вече завършилия първи випуск на колежа. Достигнатата средна оценка „Б” на този изпит е знак за изключителна ерудиция и възможности.  Най-силно, обаче, тук е представянето по психология, където за втора поредна година „железният” тим на Росица Стоянова и Грета Петрова показва само и единствено „А”. Не случайно Грета вече е успешна студентка в един от най-елитните английски университети -  Queen Mary, University of London. Елена Петкова, Мирон Копрев и Гергана Георгиева се представят също отлично в University of Hull University of Middlesex и вече преминаха през първите в живота си студентски изпити.

И докато Грета, Елена, Мирон и Гергана вече следват мечтите си в избраните от тях висши училища, то за другите това предстои. Щастливи сме, че кандидатите на Дарби Колидж се представят отлично и вече задават стандартите в България. Само преди няколко месеца стартирахме подготовка за приемните изпити на University of Oxford и вече имаме първите успехи. Мира Янкова, която държа изпит  ELAT, постигна 44 точки от общо 60 – по-висок резултат от този на 880 кандидата, а Биляна Лилова,   която се яви на  TSA,  има 60.5 точки – резултат по-висок от този на 55 %. На базата на тези резултати и двете момичета бяха поканени на интервю. Александър Кацарски, който държа изпит HAT, постигна  64 точки и също бе сред селектираните.  

Браво на учениците и тeхените преподаватели! Гордеем се с вас и очакваме с нетръпение първо изпитите през лятото, а след това и резултатите от тях, защото както всички знаем «пилците се броят наесен».  

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11