7 / 2010 - 03/06/2023 18:21

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

298
През първия учебен час Ви пожелаваме:

(Дата: 2010-09-13) || (Брой: 7 / 2010) || Автор: Дарби Първият училищен звънец за началото на всяка учебна година, първият час след безметежното лято, жуженето, изпълващо стаите, радостните възгласи от срещите след няколкоседмична раздяла, спотаените въздишки, носещи леката тъга по отдалечаващите се протяжни и безгрижни летни дни…Толкова много емоции, намерили подслон под училищната стряха в този първи учебен ден.

И ето! Бойкият глас на училищния звънец ни призовава да се гмурнем в този водовъртеж!

Добре дошли днес на нашия първи учебен час в Darbi College! Той е посветен на нашите резултати; на това, което успяхме да постигнем за една година и на това колко много пораснахме само за едно лято!   

На скромната, дори невръстна, възраст от само 4 години ние вече не само вървим уверено, но и показваме на другите колко много сме научили. На третата поред изпитна сесия на Cambridge International Examinations Board за лято 2010г. ние- възпитаниците на първия английски колеж в България, постигнахме толкова високи резултати, че заслужено се наредихме сред най-добрите в официалната статистика. Направихме „скок” от 5 % в ръста на резултатите в сравнение с миналата година и се гордеем с 78% резултати от Aдо „С” от всички получени оценки. Общият среден успех на училището е „В” или много добър, като отново сме традиционно силни по бизнес и икономика. За три години, обаче, овладяхме една от най-трудните науки- математиката и вече можем да се похвалим със среден резултат „В” и няколко максимални оценки „А”. Голям напредък показахме и по история и социология, където постигнахме най-доброто представяне в историята на училището ни. Разбира се, да поздравим отличниците – Елена Гяурова и Стефани Ковачева- всяка, от които с две макисмални оценки „А”. Благодарим и на техните учители – Мила Зашева, Людмила Христова, Ралица Александрова и Антон Герунов.

В знак на благодарност за чудесните резултати получихме и най-големия подарък за 15 септември от ръководството на колежа – нова, модерно оборудвана сграда в центъра на София. Освен много и просторни стаи, вече имаме модерно оборудвани лаборатории по химия, биология и физика, където ще учат новите ни съученици – тези, които се довериха на Дарби за първото България A Level обучение за кандидатстване специалност медицина.

С това новостите в нашия първи учебен час не свършват. Учениците от подготвителен клас влизат в голямото семейство на първия българо-английски консорциум между Darbi College, Гимназия  и Бизнес колеж „Евростндарт” и ВУЗФ. Макар и да са „зайци”, ние обещаваме да им помагаме много, за да могат в края на тази  година, в която ще  учат не само английски и втори чужд език, но и природни и обществени науки, да направят своя избор къде да продължат – по английската или българската система. Какъвто и да бъде той, ние ще продължаваме да бъдем заедно, за да бъдем отново най-добрите и по българските и по английските стандарти, да вземем две дипломи, да се подготвим за приемните изпити на University of  Oxford, LNAT и London School of Economics и за модулите по отделните предмети или т.нар. британски матури.

Звънецът за край на този час удари. Време е вече да погледнем сериозно на очакващите ни предизвикателства. Затова: "До нови срещи, приятели, и на добър час през учебната 2010-2011г."

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11