1/2011 - 19/05/2024 00:58

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

341
За пет години – две дипломи

(Дата: 2011-01-24) || (Брой: 1/2011) || Автор: ДарбиТенденцията все повече родители да търсят добро средно образование на своите деца в чужбина показва непрекъснато нарастване през последните няколко години. Но все още има и много родители, които не са готови да се разделят с децата си, да ги отделят от себе си, особено в една крехка възраст. Те се стремят да им осигурят качествено образование в България, да намерят най-доброто училище. На Европейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина” от няколко години е представена една институция, извоювала вече своя престиж- Darbi College. От 2007 г. Darbi College е първото лицензирано училище на Cambridge International Examinations Board за английско средно образование в България, а от 2008 г. е център и на Cambridge Assessment в България.

 През 2010г. Darbi College стана един от съучередителите на Първия българо-английски Консорциум за образование.

Учредителите създават Консорциум с идеята да предоставят образование на високо ниво, по международни стандарти с гарантирани партньори, както за средно, така и за висшето образование. Един затворен образователен цикъл, в който всеки може да получи насоки за образователната среда и професионална ориентация във всеки един момент от обучението. 
Обучаващите се имат възможност да получат българска и/или чуждестранна-международно призната диплома, както за средното, така и за висшето си образование.

Учениците могат да започнат образованието си в Консорциума още след 7 клас, в подготвителна година.  След интензивното обучение по основния език, още от осми клас, в програмата се въвежда и втори западен език. В края на подготвителната година, според показаните от учениците резултати, е предвидена професионална консултация, за да бъдат насочени към подходящата образователна среда.

 Следващият етап на обучение включва 9 и 10 клас, когато се работи за откриване потенциала на всеки ученик. Според своите възможности той може да избира между българската система, с добавяне на отделни модули (предмети) от английската система или обучение изцяло по английската система, като същевременно може да е частен ученик на Бизнес гимназия Евростандарт. Целта е до 10 клас младите хора да имат познания и умения да работят в двете образователни системи, като се възползват от най-доброто от всяка една от тях.
В периода след 10 клас младите хора имат отново възможност за избор и профилиране. Ако предпочетат обучение в английската степен A Level, те могат да избират между хуманитарни науки (социология, психология, история, литература и др.), бизнес и икономика или обучение по физика, химия и биология за университетска специалност “Медицина”. По време на първата от двете години изучават 4 предмета, които могат да бъдат намалени до 3 през втората година. В края на всяка година на обучението си учениците държат външни английски изпити на Cambridge International Examinations Board, еднакви за всички ученици, които се обучават в тази степен по цял свят. Резултатите от тези изпити на практика представляват и директен вход за университетите по цял свят.

Тези, които биха искали да специализират бизнес науки, банково дело, застраховане и  финанси, и желаят да се обучават в българската образователна система след 10 клас, могат да продължат в Бизнес училище Евростандарт, като  вземат един или два модула от английската система.
За най–амбициозните е възможността да вземат четири A level предмета в английската програма, а в същото време да завършат и българското училище. По този начин, след 12 клас те имат две дипломи за средно образование – английска и българска.

Безспорно обединяването на усилията на двете училища по посока по-качествено образование на българските ученици отговаря на една нова, но все по-ясно очертаваща се тенденция- стремеж учениците да могат да получат не само чуждестранна, но и българска диплома, което би им осигурило по-големи възможности за кандидатстване в български и чуждестранни висши учебни заведения. Ако това е възможно и относително лесно постижимо в рамките на висшето образование, сега вече е достъпна възможност и в средното!

За повече информация:
адрес: ул. „Г.С.Раковски“ №58 (сградата е разположена от страната на главния вход на църквата „Св. Параскева“ откъм ул. „Георги Бенковски“
)
тел.: 0878 670 483; 0879 880 782 или e-mail: college@darbi.eu; www.darbicollege.com, www.darbi.eu или на тел. 988 03 40, 988 10 82-Консултантска къща „Дарби”
и  988 10 92; 931 18 99;931 00 34- Евростандарт.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11