4/2011 - 22/06/2024 23:17

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

368
С поглед към бъдещето...

(Дата: 2011-04-15) || (Брой: 4/2011) || Автор: Дарби
 
През месеците февруари и март се случиха множество събития в колежа.  Учениците имаха възможност да проведат индивидуални срещи с консултанта за висше образование от консултантска къща „Дарби” Людмила Кусарова. На тези срещи те обсъдиха бъдещите си планове  за кандидатстване в чужбина, както и сроковете и процедурите, които трябва да спазят, за да могат да бъдат приети в най-престижните университети в западна Европа и по света.

Учениците на колежа посрещнаха и представител на Hult University - американско висше училище с бизнес и икономическа насоченост с бази в Обединеното кралство, Шанхай и други, който представи специалностите в университета.

За поредна година колежаните на Дарби имаха възможност да кандидатстват за стипендия на организацията Zonta International. Тя е предназначена за ученици на възраст от 16 до 19 г. с активен принос в издигането статуса на жените у нас и по света. Дарби Колидж  може да похвали с представянето на Лилия Евтимова, която се класира на национално ниво на конкурса. Така тя показа, че младите хора в колежа не се интересуват само и единствено от ученето като път към тяхното бъдеще, но обръщат внимание и на глобалните въпроси, засягащи модерното общество.

Средата на месец март бележи края на втория срок в Дарби Колидж. Учениците получиха детайлен отчет с коментар за представянето си по всеки един учебен предмет, включващ резултатите им на контролните и класни работи. Последните биват запечатани в плик, подпечатани лично от директора на училището и изпратени на родителите на учениците. Това позволява осъществяването на текущ контрол от страна на родителите върху представянето на техните деца.

Към семейството на Дарби Колидж присъединиха и трима нови ученици – пожелаваме успех на Марина, Мартин и Денис по пътя на следване на техните мечти за качествено висше образование в чужбина.

Не бяха забравени и забавленията. Колежаните отново показаха своите възможности и стремеж към експериментиране в областта на изкуството в перскусионната група. Участниците в нея се радваха на вниманието на своите съученици и приятели. И ако в нея вземат участие само някои, то повечето възпитаници се включиха в посещението на театрални постановки въпреки напрегнатата подготовка за предстоящите изпити, съзнавайки, че културният живот сплотява и изгражда всяко общество.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11