9/2011 - 22/06/2024 22:36

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

412
Активност, разнообразие, атрактивност...

(Дата: 2011-11-15) || (Брой: 9/2011) || Автор: ДарбиПрез месеците септември и октомври се проведоха няколко извънкласни занимания и  започнаха няколко инициативи.

 По желание на учениците, спортът, който се практикува тази година, е снукър. За разлика от традиционните български училища, в които се набляга на физическото натоварване във времето, предназначено за спорт, Дарби Колидж отново доказа, че е различния колеж, в който мотивираме развитието на логическо мислене и създаването на дисциплинираност, търпение и желание за успех. Израстването като личност е една от основите, на които е изграден този спорт – възприемането и развитието на умението да бъдеш търпелив, да си способен да контролираш емоциите си, да планираш бъдещите си ходове внимателно, аргументирано и умно, да бъдеш лидер и да си способен да предвиждаш ходовете на опонента са само  някои от личностните качества, които са необходими и заложени в лидерите в този спорт. Още повече, практикуван още в кралските замъци от 16-ти век, този спорт се асоциира с гордост, имидж и аристократична тежест.

Не е забравен и културният живот. За да развият креативното си мислене и да обогатят общата си култура, учениците на колежа посетиха и изложбата на Питър Блейк, Деймиън Хърст, Аниш Капур и Марк Куин, наречена "Absolute Brit Art" в Музейната галерия за модерно изкуство.

Разбира се, голяма част от извънкладните дейности са насочени към повишаване подготовката на учениците. Организира се  онлайн състезание, в което учениците на колежа влизат в ролята на борсови агенти за 6 месеца в платформата на специално създадената за целта виртуална фондова борса.  Всеки участник търгува с акции и други финансови инструменти, изготвя проучвания на пазара и предвижда развитието му.

След по-малко от две седмици започва и обмяната на опит и знания между български и индийски ученици. Специално за тази цел ще бъде създаден Интернет блог, в който ще се дискутират “горещите теми” от световната икономика, търговия, бизнес и обществено развитие, представени през призмата на двете страни. Целта е да се даде възможност на учениците да разберат колко различна може да бъде една и съща концепция в два различни региона на света, както и да ги мотивира да правят собствено проучване по зададените теми, за да могат да обогатят знанията и уменията си.
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11