3/2012 - 03/06/2023 10:07

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

451
Eдин различен месец март

(Дата: 2012-03-15) || (Брой: 3/2012) || Автор: Дарби 
 
 

Месец март в Дарби Колидж преминава под надслов "да бъдем по-добри, толерантни и мъдри". По този повод, учениците на колежа присърце приеха дискутирането на някои от наболелите проблеми на днешната младеж и с огромен ентусиазъм прегърнаха идеята за пореден път да помогнат на деца в нужда.

По повод 1ви март и българската традиция, свързана с подаряване на мартенички за здраве, учениците на Дарби Колидж помислиха и за децата, на които няма кой да подари и да каже "Честита Баба Марта". След като ръчно изработиха 40 мартенички и подготвиха изненади за малчуганите, нашите възпитаници посетиха дома за медико-социални грижи за деца "Света Параскева" в София. Наред с академичните им постижения, тяхното желание да помогнат и винаги да бъдат в полза на нуждаещите се, заслужава уважение. И го получава - както нашето, така и на малките дечица, озарени от надеждата да има повече такива хора, за да бъде светът ни малко по-светъл и по-добър.

Провокирани от отношението на днешните млади хора към наркотиците и статистиката, показваща увеличен брой на деца, употребяващи и пристрастени към такива, учениците на Дарби Колидж организираха кампания против употребата на наркотични вещества. Началото й бе поставено с презентации, представящи различните видове наркотици и техните вредни влияния върху психиката и физическото състояние на организма. Освен това, учениците са си поставили за цел да направят постери, които постоянно да напомнят за вредата от използването на наркотични вещества и да покажат ясната си позиция против този порок.

В средата на март се разигра и игра, в която колежаните трябваше да приемат личността на някой друг и да влязат в роля за няколко часа. Идеята дойде от самите ученици с надеждата, че всички те ще се научат да бъдат по-толерантни и по-разбиращи към нещата, които не харесват, а ги заобикалят постоянно. Умението да проявиш разбиране към тезата и мнението на някой друг, дори когато не си съгласен с него, се развива изключително трудно. Поради тази причина, целия екип на Дарби Колидж се гордее с факта, че именно учениците ни дадоха тази идея и я осъществиха със собствени усилия. 

Колежът подкрепя всяка полезна инициатива на учениците, защото натрупването на опитност в социалната, организационната област, развиването на презентационни и аналитични умения, изострянето на мисълта към проблемите на обществото изгражда активни млади хора, способни да се реализират, но и да подпомогнат развитието на другите.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11