10/2014 - 22/06/2024 22:54

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

698
Коледна благотворителна разпродажба 2014 г.

(Дата: 2014-12-11) || (Брой: 10/2014) || Автор: Дарби

darbi collegeЕдна интересна форма на наддаване придоби нови измерения в Darbi College. Коледният търг отдавна вече не е поредното събитие в календара на колежа, а нещо много повече. Традицията води началото си от преди 8 години, когато през месец декември по обща инициатива на ученици и учители в колежа се организира благотворителна разпродажба.

Първоначално търгът се провежда в много по-малък мащаб – както от към продавани артикули, така и от към набрани суми. Постепенно обаче събитието се превръща в дългоочакван ден, предшестван от едномесечна подготовка и набира все повече участници и средства. Променят се не само мащабите на търга, но и неговата значимост в цялостната социална дейност, която Darbi College развива. В последните години благотворителността заема централно място в училищния живот. Всички учители и ученици дават своя принос в събирането на средства.

Набирането на артикули за продажба започва един месец преди датата на търга. Тази година предметите варираха от домашно приготвени сладкиши, през коледна украса и книги до ръчно изработена козметика. Спокойно можем да заявим, че тазгодишният набор от артикули държи първенството по разнообразие, брой и…калории!

Въпреки че разпродажбата е коледна, предметите, които предизвикват най-голям интересDarbi College никак не са само с коледна тематика. Най-скъпият продаден предмет в историята на традиционната разпродажба е от миналата година – колекционерска карта на Средната земя от „Властелинът на пръстените“, а тази година предметът за който участниците се конкурираха най-усилено беше луксозно издание на книга за драконите в митологията по света. Оказва се, че в Darbi College има много почитатели на фентъзи жанра, но остава въпросът – кой би се разделил с подобни предмети с лека ръка?

Разбира се, не всичко се върти около митични създания. Новите притежатели на кулинарни изкушения споделиха „улова си“ с останалите. След края на разпродажбата имаше усилено хапване на еклери, рязане на торта и размяна на домашни сладки и мъфини.

С какъв резултат (освен с допълнителна доза захар)? Събраната сума възлиза на над 1 800 лв. и продължава да расте и в момента. Всички пари ще бъдат използвани, за да зарадват деца с увреждания лишени от родителска грижа в навечерието на Коледа. Екипът на колежа вече е изпратил поръчката си за образователни игри и играчки на Дядо Коледа. Следващата седмица работилницата за подаръци отваря врати и в колежа - предстои да осигурим и лакомства за децата, както и специална ръчно изработена изненада за всяко дете!
Darbi CollegeКоледният търг тази година мина под надслов „Не сме тук, за да купуваме неща, от които имаме нужда.“ Както всяка година, целта беше да съберем максимална сума пари. Освен истинско забавление, това е и начинът да извикаме усмивки на детските лица. Има ли нещо по-важно от това в очакване на Коледа?

Благодарим на всички, които се включиха, за проявената щедрост и човечност! До следващия коледен благотворителен търг през декември 2015 г.!175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11