1/2015 - 03/06/2023 12:09

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

703
Поглед към 2014 г.

(Дата: 2015-01-15) || (Брой: 1/2015) || Автор: ДарбиdARBI cOLLEGEDarbi College посрещна новата година с надежда, смели планове и амбициозни цели, но и с една впечатляваща равносметка за изминалата година. Ето някои от най-ярките събития, които изградиха облика на 2014 г.
Януари месец донесе прекрасни новини от изпитната сесия октомври/ноември 2013 г. под формата на отлични оценки – многобройни А и А* украсиха дипломите на възпитаниците ни.
Две мащабни благотворителни събития осигуриха най-успешната благотворителна кампания в историята на колежа. На 22 февруари 2014 г. „Околосветско пътешествие в училище“ превърна сградата на Darbi College в международен туристически маршрут, където се срещнаха култури от различни континенти в името на благотворителни каузи. Над 150 посетители дадоха приноса си за Център по приемна грижа към Фондация „За Нашите Деца“ и една от инициативите на предаването на Би Ти Ви „Предай нататък“.
„Цветният проект“ беше второто събитие организирано на 8 март 2014 г. от учениците и екипа на колежа. С вложената креативност в създаването на цветни аранжировки бяха събрани средства за учебни материали за децата лишени от родителска грижа от Дом за момичета и момчета в гр. Луковит. Проектът получи широк отзвук в медиите, включително централната емисия новини на БНТ1.
С част от средствата, които двете инициативи събраха, ученици и учители на колежа посетиха приятелите ни от дома на 12 април 2014 г., където попаднахме в „Страната на чудесата“и се запитахме дали ние помогнахме на децата или по-скоро те промениха нещо в нас!
В отговор на посещението ни децата от дома прекараха един ден с учениците на колежа на 23 април 2014 г. Заедно с тях засадихме цветя в градината пред сградата на Darbi College и създадохме една цветна феерия, след което получихме най-милото и затрогващо писмо от Аксибер – едно от децата от дома в Луковит. Писмото, започващо със „Здравейте, мили хора от Darbi College“, е най-голямото признание, което можехме да получим!
След края на учебната година учениците на колежа преминаха през най-тежката досега изпитна сесия, явявайки се на близо 100 изпита. Междувременно Darbi College се похвали с първия си акредитиран проверяващ учител на изпитни работи към Cambridge International Examinations Board!
Преди всички да се отдадем на заслужена почивка през лятото отбелязахме края на учебната година на традиционната церемония в резиденция Бояна на 14 юни 2014 г. като отличихме най-заслужилите ученици и учители и тържествено изпратихме Випуск 2014 г.
Средата на месец август ни донесе още отлични оценки от лятната сесия и с гордост поздравихме учениците, които вече бяха приети за студенти в едни от най-реномираните университети в света, сред които Imperial College във Великобритания и Panthéon-Sorbonne University във Франция.
Заредени с нови сили на 15 септември поставихме началото на 2014-2015 учебна година. С радост посрещнахме старите си ученици и с нетърпение поканихме многото нови лица в учебните стаи!
Съвсем скоро след началото на учебната година преминахме през още една изпитна сесия, в чийто край артистично отпразнувахме Вси Светии. Вещици, зомбита, вампири, чудовища и други създания на нощта обединиха магическите си сили, за да спечелят четирите нестандартни и все пак тематични игри.
На 3 декември организирахме традиционната коледна благотворителна разпродажба под надслов „Не сме тук, за да купуваме неща, от които имаме нужда.“. Тазгодишният набор от артикули държи първенството по разнообразие, брой и…калории! Благодарение на продадените артикули тази година (а те бяха: красиви, функционални, уникални, вкусни, цветни, коледни и закачливи) събрахме 1750лв., с които закупихме учебни материали и лакомства за приятелите ни от дома за деца с трайни увреждания и съхранен интелект в гр. Луковит.
Месец декември беше изключително наситен откъм събития. На 10 декември протекоха две паралелни събития – научно шоу и изработване на картички за приятелите ни от детския дом.
Последният акцент за календарната 2014 г. беше 17 декември, когато се проведе ежегодното коледно благотворително тържество под надслов „От деца за деца“ в храма „Света Параскева“. Няколко дни преди най-светлия християнски празник детските лица се озариха с усмивки не само заради стоплящите сърцето коледни изпълнения на малки и големи или заради безбройните торби с подаръци и лакомства за всяко дете, а най-вече заради подадената ръка, приятелската прегръдка и незабравимите мигове, прекарани заедно. Не е ли това чудесен начин да изпратим 2014 г.?
Вярваме, че равносметката ни за 2015 г. ще разкрие още по-успешни, вълнуващи, трогателни, изобретателни, изненадващи, забавни и прекрасни събития. Всеки край е едно ново начало. Важно е това, което оставяме зад гърба си, да ни прави по-силни, по-смели, по-уверени в онова, което ни очаква
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11