4/2015 - 19/05/2024 02:42

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

734
Darbi College в подкрепа на приемно дете на Фондация

(Дата: 2015-04-09) || (Брой: 4/2015) || Автор: Дарби

"Винаги имай повече мечти, отколкото реалността може да разруши“… Това спокойно би могло да бъде мотото, характеризиращо най-пълно историята на Мария1 – момиче, което прекарва първите години от живота си в институция … вярвайки, че доброто у хората съществува. Доказателство за това в нейния случай е, че макар да живее известно време в Дом за деца, именно Директорът на Дома е човекът, който забелязва, че детето не просто се увлича по спорта, но и има талант. Благодарение на неговото съдействие Мария е записана в спортно училище в София с профил лека атлетика – спринт на къси разстояния и вече 5 години се занимава професионално със спорт.
дарби КолиджСлед настаняването си в приемно семейство, Мария продължава да радва околните с постиженията си, с изключителната си дисциплина и упоритост, не само в спорта, но и в учението. Отлично успява да съчетае двете в натоварената си ежедневна програма – всяка сутрин има тренировки, а следобед учебни часове като придвижването от вкъщи до училището отнема повече от един час и изисква смяната на няколко превозни средства. Въпреки тези трудности детето продължава да поддържа много добър успех в училище и редовно да участва в състезания по лека атлетика. През цялото това време Мария се радва на нестихващата подкрепа на приемния родител дотолкова, доколкото възможностите му позволяват. За да може детето да се реализира пълноценно като спортист, се изисква осигуряването на необходимата екипировка, посещение на спортни лагери, поддържане на много добро здравословно и физическо състояние.
Когато първоначално подадохме към Darbi College информация за нуждите от подкрепа на Мария, тя имаше оплаквания в рамото на дясната ръка и левия глезен – травми, които не просто пречат на качественото представяне на детето в състезания, но и до голяма степен застрашават развитието й в спорта. Смятахме дарените средства на стойност 1000лв. да бъдат използвани за заплащането на ядрено-магнитен резонанс, евентуално медикаменти или частично покриване на лечението и разбира се – закупуването на спортна екипировка, която също е доста скъпа /например шпайковете за тичане на писта са в порядъка на 140 лв/. В тази връзка разходването на средствата беше разделено на два основни етапа с идеята да бъдат оползотворени максимално ефективно и да подпомогнат в най-голяма степен семейството и детето.
През м. юни Мария имаше практика като треньор по лека атлетика на деца. За успешното протичане на практиката й, подготовката на подходяща екипировка е от голямо значение. Именно в това беше инвестирана първата половина от дарението, направено от Darbi College - бяха закупени 1 чифт маратонки, спортен екип, тениски, клинове, спортно яке.

 Практиката на Мария премина повече от успешно – след края й тя е по-заредена, мотивирана, уверена в себе си и по-сигурна от всякога, че иска да продължи да се занимава със спорт.

Една от предварително заявените нужди на детето, а именно заплащане на ядрено – магнитен резонанс, на този етап отпадна, тъй като на последните прегледи на детето, лекарите са консултирали семейството, че такъв не е необходим на този етап и тя ще се възстанови с правилен режим и подходящи тренировки.
Втората част от дарението на Darbi College, в размер на 500лв., беше договорено с приемния родител, да им бъде отпусната в началото на м. септември, което съвпада със започването на новата учебна година. При планирането на разходването им, стана ясно, че детето ще има нужда от закупуване на ново спортно зимно яке, зимни маратонки, с които да тренира и нов екип за същото. Тези неща са нужни на Мария, тъй като голяма част от тренировките се провеждат на открито, а тези, които е ползвала миналия есенно–зимен сезон, вече са износени или не й стават. Останалата част от средствата беше използвана, за да се закупят учебници за детето за новата учебна година.
Като организация, която държи на това предоставяната подкрепа да съответства на реалните нужди на децата и семействата, с които работи, Фондация „За Нашите Деца“ има установена практика приемните родители всяка година да дават писмена обратна връзка за това, дали са доволни от предоставяните услуги от Фондацията. В доклада си от септември 2014г. приемният родител на Мария пише, че и двамата с детето са благодарни за оказаната персонална финансова подкрепа от Darbi College в размер на 1000 лв. Пред социалните работници от Центъра по приемна грижа към фондация „За Нашите Деца“, приемният родител споделя:


„За нас беше от изключително голямо значение подкрепата, която получихме от Darbi College, тъй като с порастването на Мария, нарастват и нуждите й, на които не винаги успяваме да отговорим така, както ни се иска, за да насърчим развитието й. Мария е изключително амбициозно и талантливо дете и вече има ясен план как иска да продължи спортното си развитие - желае да учи в НСА – треньорски профил с лека атлетика.“

 Ние, екипът на Фондация „За Нашите Деца“, сме щастливи, че именно заедно с Darbi College успяхме да помогнем на едно дете с нелек житейски опит да продължи да вижда доброто у хората и да вярва, че мечтите се сбъдват!
Март 2015г,
Фондация „За Нашите Деца“

1 Името на детето е променено в съответствие със Закон за закрила на детето и вътрешните политики на Фондация „За Нашите Деца“175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11