3/2016 - 03/06/2023 11:20

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

812
Запознайте се с учителите на Darbi College

(Дата: 2016-03-11) || (Брой: 3/2016) || Автор: Дарби

Darbi College  има удоволствието да представи и първата дама от учителския състав на колежа – г-ца Аглика Попова, преподавател по френски език.  

 •    Би ли се представила за читателите?
Казвам се Аглика Попова и работя с учениците на Darbi College вече трета година. Преди да се осмеля да застана права и с лице към тях, седяла съм на втория чин в 9ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин” и на първия ред в СУ „Св. Климент Охридски”. После се постарах да си създам и хубави спомени от престоя в университетите „Льо Мирай” в град Тулуза и „Блез Паскал” в Клермон-Феран.

•    Защо избра призванието учител?
Имах шанса да започна работа в добър екип и най-важното – с ученици, които имат свои интереси, но и не остават безучастни спрямо това, което им се говори. Оттогава до днес избирам призванието учител всеки ден, което значи, че се готвя преди всеки час, чудя се дали добре съм си свършила работата след всеки тест и очаквам неочакваното във всеки клас.

•    С какво се характеризира твоят подход в преподаването?
През 1873 г. Христо Ботев, който да не забравяме, че има наследствено обременяване от тази професия, пише: „учителят трябва да бъде: търпелив като вол, добър като ягне и телесно здрав като битолски просяк”. Придържам се към тези изпитани във времето препоръки с дребни отклонения. А иначе, съобразявайки се с факта, че преподавам език, стремя се часовете да бъдат време не за моя изява, а за изява на учениците.

•    Защо предметът „френски език” е важен за учениците и кои са интересните елементи в него?
Всеки език е ключ за достъп до друга култура, чужд начин на мислене и различен начин на живот. В случая, френският език е средство за разбиране, а може би и участие в процесите на голяма част от Европа и немалка част от Африка. Освен тези явни и директни ползи, аз мисля, че ученето на чужд език е ценно и защото то развива цялостно способностите за общуване. За разлика от английски език, който учениците нямат съзнателен спомен кога са започнали да учат, в часовете по френски език те се сблъскват с необходимостта да преодолеят себе си и притеснението си, да се научат с ограничен брой изразни средства да представят най-пълно себе си.

•    Кои са твоите любими занимания извън преподаването?
Писане, четене. И за да не звучи сякаш съм отново в първи клас – избягвам да смятам. Поради тази причина винаги остава време за приятели.

•    Какъв съвет би искала да дадеш на учениците си?
Да бъдат смели, но честни. С учителите и със себе си.

•    Какво е мястото на образованието по пътя на учениците към успешна кариерна реализация?
Според едно от своите значения „кариера” е и мястото, където работници, често роби, са вадели и носели камъни. Доброто образование е задължително, за да се направи осъзнат избор на реализация и впоследствие работата да не се възприема като тежест, или поне да се носи с песен.175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11