ПЕТИ - 19/05/2024 01:00

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

831
Учителите на Darbi College: Виктор Михайлов

(Дата: 2016-05-12) || (Брой: ПЕТИ) || Автор: Дарби

В поредното издание на „Запознай се с учителите“ Darbi College (www.darbicollege.com) има удоволствието да Ви срещне с г-н Виктор Михайлов – преподавател по английска литература и английски език.

·         - Би ли се представил за читателите?

Казвам се Виктор Михайлов и преподавам литература, IELTS, разговорен английски и изобщо каквото може да подготви учениците за това да се изразяват.

·         - Защо избра призванието учител?

В гимназията попаднах на немалко добри учители, а в университета – на будни лектори. Представата ми за професията се промени коренно, когато бях в девети клас – моят учител по български език и литература ме накара да се замисля, че пред класа излизат реални хора – нещо, което трудно се осмисля в тийнейджърска възраст. Към края на гимназията осъзнах колко много ми повлияха моите учители, а още от малък си представях, че когато работя ще помагам. Още преди да кандидатствам в университета в главата ми се въртеше мисълта, че мога да помогна на някого именно с тази професия.

·         - С какво се характеризира твоят подход в преподаването?

Както е присъщо на предметите, с които се занимавам, аз най-вече се стремя да накарам учениците да се изразяват. В ерата на дигиталната комуникация ние често се чувстваме застраховани от нуждата да представим своите идеи и реакции като просто пуснем едно съкращение или емотикона на подходящото място. На учениците трябва да се предоставят причини и подиум за действие, а засега не съм срещал затруднения с което и да е от двете.

·         - Защо предметът „литература“ е важен за учениците и кои са интересните елементи в него?

Литературата учи на две основни умения – да се оценява начинът, по който един вече съществуващ текст ни въздейства и как сами да въздействаме на подходящия читател по съответния начин. Боравенето с идеи и език са ежедневни умения, но те сформират и начина, по който гледаме на хората и обстановката около нас. Когато човек се занимава с литература, разбира колко потенциал има зад избирането на точните думи, правилната ситуация и колко много изказът говори за самите нас.

·         - Кои са твоите любими занимания извън преподаването?

Нося тениски, обикалям планините в България и най-вече готвя. Покрай мен винаги има различни хора, колкото по-различни от мен – толкова по-добре. Освен когато готвя, разбира се. Не оставям дори приятелите ми да се намесват, тъй като все още не познавам (лично) по-добър готвач от самия мен.

·        - - Какъв съвет би искал да дадеш на учениците си?

Повече тихи действия, по-малко шумни закани и планове. И да не се оправдават с обстоятелствата - лошата кухня не възпира добрия готвач.

·         - Какво е мястото на образованието по пътя на учениците към успешна кариерна реализация?

Образованието е много повече от натрупани статични знания. То е възпитание в изпълнение на конкретни задачи в кратък срок, трениране на ума и сблъсък с обстоятелствата, които никога не предвиждаме. Образованието оформя нашия характер повече, отколкото нашите кариерни умения и именно затова трябва да се отнасяме сериозно с него.175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11