7/2016 - 19/05/2024 02:29

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

840
Запознайте се с учителите на Darbi College

(Дата: 2016-10-11) || (Брой: 7/2016) || Автор: Дарби

Darbi College (www.darbicollege.com) представя поредното лице от академичния състав на колежа - г-н Ивайло Милков, преподавател по бизнес и икономика.   

•   Би ли се представил за читателите?
Казвам се Ивайло и съм преподавател от около 5 години. Преподавам бизнес науки и икономика в момента, а преди това съм преподавал и управление на туризма. 
Завършил съм Втора Испанска гимназия в София, а висшето си образование завърших в УНСС. В университета учих основно финансово насочени предмети, като магистратурата ми е в специалността „Международни финанси“.  Преди да стана учител съм работил в банковата сфера.


•    Защо избра призванието учител?
Да бъдеш учител наистина е призвание, това е устрем който те кара да дадеш всичко от себе си, за да помогнеш на един ученик да постигне своя максимум. Аз получих това вдъхновение благодарение на невероятните преподаватели, които имах в моите ученически и студентски години. 

•    С какво се характеризира твоят подход в преподаването?
В час винаги се старая да представя материала по възможно най-интересния начин, да го опиша чрез настоящи събития и компании, за да помогна на моите ученици да видят, че това което учат не е само важно, но и приложимо в реалния свят. Освен това много обичам да провокирам диалози и дискусии на различни теми, което помага не само за разведряване на обстановката, но и улеснява усвояването на материала. Чувстовто за хумор е важна част от моите часове, защото това много помага да се задръжи вниманието на учениците. 


•    Защо предметът бизнес е важен за учениците и кои са интересните елементи в него?
Бизнесът е един много интересен и важен предмет за младите хора, защото им показва как функционира една компания, какви хора работят в нея и как тя действа в различни ситуации. Колкото повече човек се запознава с такава информация, толкова по-лесно би било за него да създаде и развие своя собствена компания, или да се издигне по-бързо в йерархията на голяма фирма. 
Освен това тази материя помага на учениците да разбират ежедневните проблеми, които се коментират в медиите, да преценяват как да използват своите лични средства и да се учат от примерите на успелите предприемачи.
Не на последно място този предмет помага на много млади хора да разберат в каква насока да поемат в университета и коя специалност да изберат, защото те получават знания от всички основни предмети свързани с бизнес науките. 

•    Ами икономика?
Икономиката е основополагащ предмет за днешното общество. Почти всеки проблем, който имаме в момента, може да се проследи до икономиката и нейното действие, почти всеки ден слушаме за проблеми с лихвите, инфлацията или валутите по телевизията и радиото. Изучаването на този предмет помага на младите хора да разберат какво се случва около тях, как функционира правителството, банките и как вземат решения в компаниите. 
Освен това икономиката е ключова за изучаването на почти всички предмети свързани с бизнес, което дава сериозна преднина на нашите ученици в сравнение с тяхните връстници в университета. 

•    Кои са твоите любими занимания извън преподаването?
Извън преподаването често се занимавам с финансови анализи и европейски проекти. Когато имам свободно време се старая да го посветя на книги и почивка. 
Любимото ми място винаги е било около морето, затова се старая всяко лято да отида и до там.
И може би най-голямата ми страст, както знаят моите ученици, са тортите и тяхната консумация. ;)

•    Какъв съвет би искал да дадеш на учениците си?
Винаги съветвам моите ученици да не оцветяват света в черно и бяло, защото всичко около нас е в разцветки на сивото. Трябва винаги да премислят своите действия, да преценяват рисковете, но когато са сигурни да действат с пълни сили. 

•    Какво е мястото на образованието по пътя на учениците към успешна кариерна реализация?
Образованието е ключово в кариерното развитие на хората. Без него шансовете за успехи са критично малки, нещо което може лесно да се види в съвремието. За това и хората трябва да посветят силите си в изграждане на стабилна обща култура и обширни познания, преди да се хвърлят в работното ежедневие.
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11