1/2017 - 04/12/2023 18:57

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

864
Благотворителна кампания 2016 г.

(Дата: 2017-01-10) || (Брой: 1/2017) || Автор: Дарби

<img mce_tsrc="christmas.jpeg" alt="Christmas" height="240" width="180">
Ежегодната традиция на благотворителната кампания на Darbi College и тази година започна още през ноември, когато беше организиран коледен благотворителен търг за набиране на средства на деца и младежи в нужда. Екипът ни се забавлява с описа на вече донесените предмети до самата дата на събитието: 30 ноември 2016 г. – изглеждаше, че тазгодишният надслов ще е „Нестандартни кухненски принадлежности“. (Не)Очаквано, обаче, той се промени на „Пекарната на Darbi College“  на сутринта, когато получихме експресни доставки на домашно приготвени десерти. Цялата събрана сума бе оползотворена за закупуване на лакомства и индивидуални подаръци на общо 53 деца и младежи от 6 Центъра за настаняване от семеен тип в гр. Ловеч. 
Подаръците на част от децата бях лично връчени на ежегодния коледен благотворителен концерт организиран от фондация „Дарби“, който събра общо 52 деца от ЦНСТ 1 и 2 в с. Дрен, ЦНСТ 1, 2, 3, 4, 5 и 6 в гр. Ловеч, ЦНСТ „Здравец“ и Зорница“ в гр. Луковит и Дневен център за деца с физически увреждания в гр. Луковит. Всички присъстващи деца и младежи получиха индивидуален подарък и бяха натоварени със задачата да занесат коледни торбички и на своите приятели, които не успяха да присъстват на концерта.
Екипът на фондация „Дарби“ и постоянно растящата мрежа от приятели, партньори и дарители тази година успяха да съберат рекорден брой подаръци за нашите гости. Изненадите не само че почти не затрупаха коледното ни дръвче, но и едва се побраха в автобусите на връщане. Всички заедно прегърнахме мотото „Винаги има място за още един подарък!“, и с общи усилия натоварихме безбройните криещи изненади пакети, кутии и торбички.
Най-трепетно чаканият момент бе разопаковането на подаръците и времето прекарано с нашите приятели, много от които имаме удоволствието да познаваме вече от няколко години. За нас най-големият подарък не беше красиво опакован и луксозен. Нито пък имаше панделка. Дори не можем да ви го покажем. Защото той не се събира под коледната елха. Не блести и не крие изненада. Не се оценява в пари. Не се продава никъде. Ние получихме подарък, който вероятно само тези деца и младежи могат да дадат – мига, в който те грабнаха микрофона и лично ни благодариха за подаръците, вниманието и прекараното време заедно с най-истинските, мили, откровени и затрогващи думи. Всичко това ни напомни колко важно е да протегнеш ръка и колко малко е нужно, за да зарадваш някого. Благотворителният дух няма да ни напусне и през 2017 година, когато предстоят още изненади за нашите приятели. 175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11