3/2017 - 27/02/2024 08:07

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

886
5 причини да избера международно средно училище в България

(Дата: 2017-03-10) || (Брой: 3/2017) || Автор: Дарби

Предимствата на международните програми за средно образование са безспорни. До скоро обучението по такива програми беше възможно само в пансионатните училища в Европа. Неудобството е, че децата са извън България и е нужна голяма инвестиция.
Ето и петте най-често споменавани от родителите причини за решението детето им да учи в международно средно училище в София:
1. 100% външно оценяване: оценките в английските дипломи за средно образование са изцяло плод на външно оценяване, което придава тежест на резултатите и прави учениците много по-конкурентноспособни. Външното оценяване от независими експерти е атестат не само за знанията на учениците, но и за преподавателския труд.
2. Възможност за профилиране: с изключение на два задължителни предмета (английски език и математика) в степента IGCSE всички останали предмети са изборни, което дава възможност на учениците да изучават само дисциплините, в които искат да се развиват в бъдеще.
3. Отлична подготовка за университет: трите оценки от крайната A Level диплома формират и кандидат-студентския бал на бъдещите студенти. Поради безспорната тежест на външното оценяване и златния стандарт на английските дипломи те са предпочитан критерий за прием в топ 10 университети по света.
4. Обучение в международно сертифицирано училище: Darbi College е лицензиран през 2007 г. от Cambridge International Examinations (CIE) – изпитен борд, който изготвя изпитни материали и издава IGCSE и A Level дипломи. CIE работи с над 10000 училища в 160 държави и всяка година провежда строги инспекции без предизвестие, за да гарантира качеството на обучението и сигурността на провеждане на изпитните сесии.
5. Личностно развитие: отношението към всеки ученик е индивидуално според личните му интереси и образователни нужди. Ето защо всеки ученик има личен наставник, който се грижи за академичното и личностно му развитие. Изготвянето на индивидуални планове е ключов приоритет в началото на всяка учебна година, за да могат учениците максимално да се възползват от предимствата на английското средно образование и да получат очакваната реализация след дипломирането си.

От 2007 г. Дарби Колидж е първото британско училище в България, обучаващо своите възпитаници по международните програми IGCSE и A Level.
За 10-годишна упорита работа и грижа към своите възпитаници, екипът на Darbi College се радва на голям успех:  А* (6+ по английската система) по всички предмети. Учениците ни са приети в елитни университети във Великобритания и по света като: King’s College London (UK); Queen Mary – University of London (UK); University of Hull (UK); University of York (UK); Webster University (UK); University of Kent (UK); University of Nottingham (UK); University of Birmingham (UK); Loughborough University (UK); Middlesex University (UK); University of Portsmouth (UK); University of Aberdeen (Scotland); University of Geneva (Switzerland); Paris 1 Panthéon, la Sorbonne (France); Bocconi University (Italy); Eindhoven University of Technology (Netherlands) и др.
На 18.03.2017 г.  всеки родител и ученик, който желае да се запознае с програмите и условията на Darbi College, е добре дошъл на  ден на отворените врати от 12:00 до 17:00 ч. 175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11