05 / 2009 - 19/05/2024 01:13

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

189
Туризъм-атрактивна и търсена специалност

(Дата: 2009-05-18) || (Брой: 05 / 2009) || Автор: ДАРБИ


Туризмът и планирането на свободното време са две от най-важните индустрии, печалбата от които  всяка година е милиони лева.  Тяхната значимост в световната икономика изисква квалифицирани професионалисти. Тази специалност обръща внимание върху това как хората решават да пътуват, с какво да пътуват, как да прекарат свободното си време, къде биха искали да пребивават. Придобиват се знания за околната среда, историческото наследство, икономиката и транспортната система на държавите. Изучават се също мениджмънт и маркетинг. Специалността има връзка и със счетоводството и управлението на човешки ресурси. Курсовете по хотелиерски мениджмънт практически ви запознават с работата  с гостите на хотела. Те обикновено отнемат около година, през която изучавате различни области- бизнес, работа на рецепция, почистване на стаи, работа на бар. Ще придобиете ясна представа как трябва да бъде управляван един хотел, ще се научите да планирате и осъществявате различни мероприятия, да преценявате риска и печелившите аспекти на вашата работа. Ще развиете комуникативните си способности. Ще се учите да работите самостоятелно, но и в екип.
Изборът на работа е изключително широк- можете да организирате екзотични разходки в пустинята, да отговаряте за управлението на самолетна компания, да работите в туристическа агенция или в хотелска верига. Този динамично развиващ се сектор предлага все по- голямо разнообразие от възможности за реализация.
Световната асоциация по туризъм предвижда, че хотелската и туристическата индустрия ще генерират обороти от 7.2 трилиона щатски долара годишно и ще разкрие 5.5 милиона работно места годишно до 2010г.
Икономическа прогноза като тази недвусмислено подсказва, че образованието в областта на туризма и хотелиерството трябва да се концентрира в осигуряването на високи академични стандарти и практически опит-фина комбинация от професионализъм стил и увереност, които идват с професионалното и личностно развитие.
Представяме ви две висши учебни заведения, доказали високото качество на образование в тази област. 

Schiller International University е независим американски университет. Основан е през 1964г. Изграден именно като международен, университетът дава възможност на своите студенти да се преместват от един кампус в друг, от една държава в друга, без да губят време или кредити. Тук се обучават студенти от над 100 различни държави. Класовете са малки, което позволява да се обърне максимално внимание на всеки един от обучаващите се. В началото на всяка учебна година всеки кампус предлага специална програма за чуждестранните студенти, която да им помогне за по-лесното приспособяване към новите условия.
Университетските кампуси са разположени  в: Флорида, САЩ /главен кампус/; Лондон,Англия;  Париж и Страсбург, Франция; Хайделберг, Германия; Мадрид, Испания; Лейзен, Швейцария.
Тук можете да придобиете бакалавърска  и магистърска степени на образование.  Университетът предлага още Diploma program  и Associate Degree, които са международно признати.
Специалностите са представени според степента, която предоставят
Ø      Бакалавърска степен     
-бизнес администрация в международни хотели и мениджмънт на туризма
     
-мениджмънт на туризма
     
-бизнес администрация в мениджмънта на клубове
Ø      Магистърска степен     
-бизнес администрация в международни хотели и мениджмънт на туризма
      -международни хотели и мениджмънт на туризма
Ø      Diploma program     
-хотелски оперативен мениджмънт
Ø      Associate Degree     
-мениджмънт на  кулинарните услуги
     
-мениджмънт на туризма
     
-мениджмънт на клубове
Ø      Diploma program и Associate Degree-     
-международни хотели и мениджмънт на туризма
 


European University Cyprus се намира в град Никозия, столицата на Кипър. Това е най-старият университетски колеж тук, който от 2008 година се трансформира в университет. Основан е през 1961г. Радва се на много добра международна репутация благодарение на разнообразието от предлаганите програми, отлично организирания учебен процес и безспорното качество на преподаване. Той продължава да работи за утвърждаване на постигнатите резултати. Въвеждането на английски език в обучението отваря още по-широко неговите врати за чуждестранните студенти.

Кампусът е модерно оборудван. Разполага с амфитеатрални лекционни зали. Има лаборатории, административни офиси, кафенета, закрит паркинг. За спортните занимания са изградени атлетически и спортен център. Има компютърни зали, конферентни зали и много други удобства.

Тук можете да придобиете бакалавърска и магистърска степени на образование. Университетът предлага още Associate Degree. Всички дипломи са международно признати.
Специалностите са обединени в четири департамента:
Ø      Департамент за бизнес администрация
Ø      Департамент за изкуство и педагогически науки
Ø      Департамент за хуманитарни и социални науки
Ø      Департамент за естествени науки           
Към университета функционира и Департамент за професионална квалификация, където можете да посещавате различни курсове.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11