10 / 2009 - 28/01/2023 05:48

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

232
Стипендиите за постижения в процеса на обучение на Utrecht University – стимул за развитие

(Дата: 2009-12-15) || (Брой: 10 / 2009) || Автор: Дарби


 Utrecht University се намира в град Утрехт, в сърцето на Холандия, само на 25 минути с влак от Амстердам. Градът има приблизително около 300 000 жители, 70 000 от които са студенти.

Utrecht University е основан през 1636 година, т.е. през тази година той чества 373-ия си рожден ден. Той е един от най-старите университети в Холандия, има 4 кампуса и 7 факултета. През 2008 година университетът бе класиран като най-добрия университет в Холандия, на 9-о място в Европа и на 47-о в света, според престижната Шанхайска класация на световните университети.

Университетът предлага  бакалавърски, магистърски и докторски програми, както и летни курсове по английски език.
Към него има различни колежи като University College Utrecht и College of Pharmaceutical Sciences (Колеж за фармацевтични науки), както и Roosevelt Academy, които предлагат висше образование в различни области. Те са части от университета, но за да се обучавате в тях, трябва да кандидатствате самостоятелно, с отделен формуляр, който  трябва да се попълни.

В самия Utrecht University може да се изучава само една бакалавърска специалност на английски език и тя е “Икономика и бизнес икономика”.
В Roosevelt Academy студентите могат да избират изучаваните от тях дисциплини от 4 департамента: академични, хуманитарни, социални и естествени науки.

Колежът за фармацевтични науки ще отвори врати на първите си студенти през септември 2010 година и е част от факултета по науки на Utrecht University. Програмата “Фармация” се изучава в продължение на 3 години, изцяло на английски език.

В University College Utrecht студентите избират водеща дисциплина от естествени или социални науки, както и хуманитарни, но заедно с това се изучават и други дисциплини. Голямата свобода при избор на програми дава възможност на възпитаниците на колежа да да разширят своите познания и да намерят по-добра реализация в бъдеще.

Utrecht University
предлага голямо разнообразие от магистърски програми, преподавани на английски език– 109 специалности, в които проучвателската работа играе водеща роля. Всички те са обединени около седем направления: хуманитарно, геонауки, право, икономика и управление, естествени науки, природни науки и социални и поведенчески науки.

През тази година Utrecht University предлага стипендии за обучение в бакалавърски и магистърски програми на талантливи студенти. Стипендията за отличие може да бъде отпусната на студенти, които ще учат бакалавърска или магистърска програма в една от следните области:
- бакалавърска програма на английски език по икономика или Liberal Arts and Sciences в University College Utrecht
- магистърски програми на английски език по Биомолекулярни науки, Бизнес информатика, Изучаване на социалните конфликти и човешките права, Иновации във фармацията, Международна икономика и бизнес, Лингвистика, Социология и социални изследвания, Теоретична физика или Устойчиво развитие.

Избраните студенти могат да получат стипендията за отличие за цялата продължителност на своето обучение, което означава не повече от три години за бакалавърски програми и максимум две години за магистратури. Целта на стипендиите за отличен успех е да се стимулира личностното и професионално израстване на всеки възпитаник, готов да покаже висока мотивация и способности в конкретната област.

Броят на стипендиите, които се отпускат всяка година е около 55. Минималната отпускана сума е 1500 евро, а максималната 20 600 евро годишно. Стипендията не е пълна и се очаква студентите да имат и други източници на финансиране. Utrecht Excellence Scholarship се отпуска автоматично на вече приети студенти и те не кандидатстват за нея.

 Крайните срокове за кандидатстване за магистратури, които започват 1 септември 2010 г. са: 1 декември 2009г. (ранно кандидатстване) и 1 март 2010г. Крайният срок за кандидатстване за бакалавърски програми, които започват през септември 2010г. е 1 февруари 2010г. Таксата за обучение на студенти от страни-членки на ЕС, в бакалавърски и магистърски програми в Utrecht University за 2009-2010 година беше 1620 евро. Очаква се да бъде обявена таксата за 2010-2011 година.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11