1 / 2010 - 23/07/2024 04:36

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

238
Да се учиш на бизнес в среда на фаворити

(Дата: 2010-01-15) || (Брой: 1 / 2010) || Автор: Дарби


 Първата асоциация, която хората правят когато чуят „Швейцария”, е банки и пари. Именно поради своята стабилност, сигурност и качество на живот, в продължение на много години тази държава привлича много правителствени и неправителствени международни организации за развитие на успешен бизнес. Столицата й е Берн, а най-големите й градове са Цюрих и Женева.

Освен че е един изключително красив град, дестинация за милиони туристи от цял свят, омагьосващ с приказното Женевско езеро,  Женева е и средище на над 450 банки, застрахователни компании и много други международни финансови институции.

Разположен в сърцето на града, Университетът по бизнес и мениджмънт, е чудесна възможност както да придобиете знания в специализирано частно учебно заведение в областта на бизнеса, мениджмънта и финансите, така и да се запознаете отблизо с културата и живота в страната с най-голяма конкурентноспособност в света.

Университетът предлага качествено образование благодарение на добре обучени специалисти, оборудвани съобразно съвременните изисквания библиотека и компютърна лаборатория, общежития и кариерен център, който помага на студентите да си намерят работа както по време на следването, така и след дипломирането им.

Основният език на обучение, както и официален за многобройните мултинационални компании е английският.

Бакалавърските програми, предлагани в университета, са финанси и бизнес администрация, които могат да бъдат взети за 3, 4 или максимум 5 години. Разработена е и програма в партньорство с френски бизнес университет. Студентите учат и в двете учебни заведения и накрая получават две дипломи.

При кандидатстване се изисква диплома за завършено средно образование, мотивационно писмо, което е част от формуляра за кандидатстване, сертификат за език, автобиография, копие на паспорта и снимки.

Магистърските програми са с продължителност от година и половина до максимум две години и половина, а кандидатите могат да избират между няколко дисциплини. Тук единствената разлика в изискванията при кандидатстване  е, че вместо диплома за средно образование се изисква диплома за завършена бакалавърска степен и две препоръки.

Университетът по бизнес и мениджмънт предлага и една докторска програма по бизнес с продължителност три години. 

Повечето програми имат прием през септември, януари и април, а някои и през юни. Крайният срок за кандидатстване е максимум 6 седмици преди началото на семестъра.

 Като допълнителни занимания студентите могат да се включат в университетския футболен отбор или в някой от клубовете по билярд, тенис на маса, шах и други или да опознаят величието на Швейцария чрез ежеседмични екскурзии.Университетът е член на различни асоциации, най-популярните от които са: Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), European Foundation for Management Development (EFMD), The European Federation of Schools (FEDE), Federation Suisse des Ecoles Privees (FSEP) и други.

Университетът по бизнес и мениджмънт има обменни програми с над 250 университета и е партньор с Ecole Superieure de Commerce, Chambery, France, Ecole Superieure de Gestion, Paris, France, DCT International Hotel and Business Management School, Lucerne, Swetzerland  и Katowice Economics School, Poland. Акредитиран е от International Assembly for Collegiate Business Education (IACBE), European Council for business education (ECBE) и Swiss Quality Certification (EDUQUA).

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11