8 / 2010 - 28/01/2022 18:38

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

304
СТЪПКИ ЗА УСПЕШНО КАНДИДАТСТВАНЕ С ДАРБИ В ЧУЖДЕСТРАННИ УНИВЕРСИТЕТИ

(Дата: 2010-10-15) || (Брой: 8 / 2010) || Автор: Дарби


Безброй колежи и университети, многообразие от специалности във всички сфери на живота, нови методи на обучение и комуникации, гъвкави и новаторски учебни програми…

Възможностите ни  да ви помогнем са в нашите познания в областта на образованието, в нашия опит да изпращаме зад граница български младежи, а после да ги посрещаме като дипломирани специалисти, в нашите преки  контакти и партньорски взаимоотношения с десетки висши учебни заведения по четирите краища на света.

 Разяснителна консултация за възможностите за обучение - Включва уточняване на изискванията, сроковете и процедурите за кандидатстване; информация за учебни такси, кредити, стипендии, настаняване, пътуване и застраховане на студентите в различните държави.

Професионална ориентация за избор на специалност - Психологически тест целящ да разкрие потенциала на кандидатите,  професионалните области, където биха се реализирали оптимално и слаби места в личния им профил подлежащи на корекции или развитие.

Проверка на езиковите знания – Писмен тест за определяне на нивото на владеене на чуждия език и при нужда - консултация за допълнителна подготовка и явяване на сертификатен тест.

Подбор на учебни заведения – Индивидуален, стратегически подбор на специалност, държава и университети според критериите и характеристиките на конкретния кандидат. Изготвяне на списък с университети чрез анализ на целите на кандидата и съпоставяне с изискванията за прием на различните учебни заведения.

Подготовка на документи – Съдействие при събиране на нужните документи, препоръки, инструкции за писане на мотивационно писмо и корекциите му.

Администриране на всеки етап от процеса на кандидатстване - Услугата е комплексна и във времето може да се простира до една година, наброявайки множество действия по различни процедури - попълване и подаване на формуляри, кореспонденция с университетите, междинни консултации в ключовите периоди на кандидатстването, потвърждаване на място, превод и легализация на документи, изпращане на дипломи до университетите …

Подготовка на документите за виза, където има нужда – макар тази процедура да е вече с много ограничено поле на приложение, все още има държави като САЩ и Канада, където сложните консулски процедури са сериозна пречка пред кандидат студентите.

Кандидатстване за студентски заеми и стипендии - Съдействие при попълване и комплектоване на нужните формуляри и документи, следване на предвидените процедури до получаване на заема или стипендията.

Настаняване и заминаване за университета - Заявяване на желаното от студента настаняване, резервиране на полет, сключване на застраховки и ориентация преди заминаване.

По време на Европейското изложение „Отворени врати за образование в чужбина” кандидат-студентите и техните родители ще могат да посетят следните семинари:

IELTS и TOEFLВодещите сертификати по английски език
Семинар за мотивационно писмо и портфолио
Актуални специалности и професии - Аероинженерство и Мениджмънт на свободното време, INHolland University, Холандия
Актуални специалности и професии – Water Management, HZ University, Холандия,
Актуални специалности и професии – Космически науки и технологии, Мобилни технологии, Intelligent technologies, Lulea University of technology, Швеция
Семинар за родители на кандидат – студенти в чужбина

Тези, които не успеят да се включат в тях по време на изложението могат да разчитат на организираните от консултантска къща „ДАРБИ” семинари за писане на мотивационно писмо при кандидатстване и съставяне на портфолио, които ще се проведат на следните дати:

               - 15.10 и 29.10
               - 15.11 и 26.11
               - 03.12 и 13.12

** Забележка – Семинарите ще се провеждат само при група от 10 души, които са предварително записани и са потвърдили участието си за съответния ден!

 

Регистрацията и участието в семинарите се заплаща, съответно:

        - Семинар за мотивационно писмо – 15лв
 - Семинар за изготвяне на портфолио – 20лв

 

Начален час: 10.00ч.

 Семинарите ще се проведат в сградата на “DARBI College”, на ул.. „Раковски” 89, София.

Продължителността на всеки семинар е 1 астрономически час.

Посоченото разписание важи и за всички дни на провеждане на семинарите през изброените месеци.

 За повече информация и регистрация за участие, моля да се обадите и да потвърдите на телефон (02) 988 03 40. Можете да дойдете и лично да се запишете в нашия офис на ул. Алабин 2. Заплащането на таксата може да стане предварително в офиса на „ДАРБИ” или на място, преди провеждането на семинарите в сградата на “DARBI College”, където ще се проведат.  

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11